Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Han kommer bli en bra NHL-spelare”

Agenten inte orolig för Fribergs utveckling

Max Friberg.   Max Friberg. Foto: Bildbyrån

GÄVLE. Max Friberg, 21, gjorde dundersuccé i junior-VM.

Men det stora genombrottet i elitserien har inte kommit:

– Men jag är inte orolig för Max, han har väldigt speciella egenskaper som gör att han kommer bli en bra NHL-spelare säger Fribergs amerikanske agent Kurt Overhardt.

Kurt Overhardt, som är agent för NHL-stjärnor som Ryan Kesler och Brendan Morrison, är på besök i Sverige för att på plats träffa några av sina svenska klienter.

I går var han i Gävle för att se Max Friberg.

Timråforwarden fick sitt stora genombrott för ett år sedan när han sköt nio mål i junior-VM då Sverige vann guld. Redan ett halvår tidigare hade han draftats av Anaheim.

Men det stora genombrottet i elitserien har låtit vänta på sig.

Förra säsongen blev det bara tio poäng, den här säsongen har Skövdekillen kommit upp i femton poäng (7+8) på 47 matcher.

”Ansvarsfull spelare”

– Jag är inte orolig för Max, han har väldigt speciella egenskaper som gör att han kommer bli en bra NHL-spelare. Han har god arbetsmoral, bra fysik och ett vasst skott. Dessutom är han en väldigt ansvarsfull spelare på isen, säger Overhardt.

Friberg signerade redan i somras ett treårskontrakt med Anaheim och allt talar för att han lämnar elitserien efter den här säsongen.

– Ja, jag tycker det är hans nästa steg att ta.

Borde han ha spelat i Nordamerika redan den här säsongen?

– Nej, jag tror det skyndas på med allt för många spelare. Det gäller att ha tålamod, det är bara att titta på de svenska spelare som blivit riktigt bra.

Hans Abrahamsson
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet