47-årig skyttekung siktar på comeback

Burakovsky tränar med division 3-laget

HOCKEY

En gammal målkung siktar på comeback på isen – som back.

Robert Burakovsky, 47, tränar med division 3-laget Limhamn.

– Det kändes ”fantamaj” bra. Det är skönt att hålla igång. Men min fru är inte nöjd, säger ”Burra” till Sydsvenskan.

Robert Burakovsky under JVM i Malmö 2013 där han såg sonen André spela med Juniorkronorna.
Robert Burakovsky under JVM i Malmö 2013 där han såg sonen André spela med Juniorkronorna.Foto: Foto: ANDREAS HILLERGREN

Robert Burakovsky har spelat för inte mindre än 21 klubbar under karriären, bland annat Leksand, AIK och Malmö. Främsta meriter är SM-guld med Malmö 1992 och poäng- och skytteligaseger i AIK 1990, då han öste in 57 poäng (28+29) på 37 matcher.

Många trodde att karriären var över efter säsongen 2011/12 i Limhamn och Pantern. Men nu uppvaktas 47-åringen av Limhamn och tränade häromdagen på is med laget.

– Efter första träningspasset är jag förvånad över hur lätt det kändes, jag kunde spela golf dagen efter, säger Burakovsky till Sydsvenskan.

–  Om jag gör det är det mycket för Robert Olssons och Peo Larssons skull. Samtidigt hörde jag från killarna på träningen: ”vi måste ha dig här”.

Burakovsky har inte tagit något definitivt beslut om det blir comeback i seriespel, men om han tackar ja är tanken att den gamle skarpskytten ska spela back, styra powerplay och med sin enorma rutin stötta de unga killarna i laget.