Succé direkt för LHC:s nyförvärv

Publicerad 2011-12-16

Gjorde två mål & låg bakom ett tredje

Första matchen och succé direkt för Mark Hartigan.

Linköpings nyförvärv gjorde två mål och låg bakom ett tredje i kvartsfinalen mot Frölunda i European Trophy.

– Härligt att få börja på det här sättet, säger han till Corren.

Linköping har en haft en tung höst i elitserien.

Nyligen gjorde krislaget klart med 34-årige Mark Hartigan från schweiziska Rapperswil.

Och vilken debut det blev för den kanadensiska forwarden.

Frölunda var piggast i inledningen av den helsvenska kvartsfinalen i Salzburg.

Göteborgarna vann den första perioden med 1–0 och dominerade även första halvan av mittperioden.

Kastade om

Då valde LHC-tränaren Hans Särkijärvi att kasta om i kedjorna.

Hartigan – som inlett matchen med tjeckerna Hlavac och Hlinka – placerades i stället med Andreas Jämtin och Pär Arlbrandt.

Och då hände det grejer.

– Kedjebytet blev lyckat för mig. Coachen (Hans Särkijärvi) är ett geni, säger Hartigan.

På mindre än fyra minuter gjorde Linköping tre mål och vände matchen.

Mark Hartigan gjorde själv det första och tredje målet och hade även assist till 2–1-målet.

Vid 3–1-målet sköt Klas Dahlbeck ett skott som Frölundamålvakten Magnus Hellberg tappade. På returen hölls sig Hartigan framme och petade in pucken.

Brände straff

Bara sekunderna före 3–1 hade Linköpings Jan Hlavac dessutom bränt en straff.

Linköping hade bra kontroll i den tredje perioden. Erik Lindhagen ökade på till 4–1 efter fem minuter. Visserligen reducerade Mathis Olimb med fyra minuter kvar, men närmare kom inte Frölunda.

4–2-segern mot Frölunda innebär att Linköping är klart för lördagens semifinal.

Där väntar vinnaren mellan tjeckiska Pardubice och hemmalaget Salzburg. En match som spelas senare i kväll.