Aftonbladet
Dagens namn: Ivan, Vanja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Andrea Dalen bästa målskytt genom tiderna

Behövde bara 25 matcher för att slå rekordet

Efter mål nummer 33 och 34 för säsongen är Djurgårdens Andrea Dalen nu Riksseriens bästa målskytt genom tiderna.

– Det har gått bättre än jag förväntade mig, säger hon.

Det tidigare målrekordet i Riksserien sattes av Josefine Jakobsen när hon 2010/2011 stod för 33 mål på 27 matcher för Segeltorp.

Sedan dess har Riksserien utökats – och att Andrea Dalen skulle slå rekordet på de 40 omgångar som serien har nu kändes högst troligt efter att hon inlett säsongen med att ösa in poäng.

Men hon behövde bara 25 matcher för att slå rekordet. Mot jumbon SDE kom mål nummer 33 och 34 för säsongen för norskan vilket innebär att hon är bäst genom tiderna.

– Det har gått bättre än vad jag förväntade mig. Men det är alltid roligt att göra många mål, säger Andrea Dalen i ett pressmeddelande.

Leder poängligan

Josefine Jakobsen, vars rekord Dalen slog, blev tidigare under säsongen klar för just Djurgården och väntar på sin matchdebut. LÄS OCKSÅ Intervju med Andrea Dalen: Nu stormar hon mot historieböckerna

– Hon är en duktig spelare så att lyckas slå det känns jätteroligt. Nu får hon komma tillbaka och försöka ta tillbaka rekordet, säger Dalen som känner Jakobsen väl sedan tiden i North Dakota.

Totalt har Andrea Dalen gjort 55 poäng och hon leder poängligan.

Riksserien
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet