Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

ÄNTLIGEN!

Bäckströms måltorka över – efter över 27 timmar...

GÄVLE

I går gjorde superlöftet Nicklas Bäckström sitt första mål på nästan tre månader.

En måltorka på 27 timmar, 19 minuter och 52 sekunder var äntligen över.

– Det var roligt att få göra ett mål igen, det var verkligen länge sedan sist, säger en lättad Nicklas Bäckström efter 1–3 mot HV 71.

Nicklas Bäckström – målskytt igen. Det var ett tag sedan sist...   Nicklas Bäckström – målskytt igen. Det var ett tag sedan sist... Foto: PERNILLA WAHLMAN

11.08 in i första perioden gav Nicklas Bäckström Brynäs ledningen i powerplay med 1–0 och gjorde samtidigt sitt första elitseriemål på 15 omgångar.

Förra gången en puck letade sig in i mål från Bäckströms klubba var den 4 december 2006 mot Skellefteå. Fram till omgång 31 var Nicklas Bäckström också elitseriens poängkung innan raset började. I dag ligger han på plats 22 med sina 40 poäng (12 mål och 28 assist).

Med JVM, förberedelserna inför samma mästerskap och två landskamper med Tre Kronor inräknat så var Bäckström mållös i totalt 26 matcher och över en speltid på 27 timmar, 19 minuter och 52 sekunder. Nu vill han inte att det ska behöva gå lika lång tid igen tills nästa mål.

– Det hoppas jag verkligen inte, det är match på onsdag igen, ska försöka upprepa det redan då. Jag har varit för dålig helt enkelt, säger en påtagligt lättad Nicklas Bäckström.

Anders Sundin (sport@aftonbladet.se)

Talangens 26 matcher utan mål:

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet