Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

Busen letar ny klubb i Sverige

Ward blåst på proffskontrakt: ”Jag blev lurad”

Tänker på familjen Lance Ward vill hitta en klubb i Sverige där staden erbjuder en bra engelsk skola åt hans barn. Tänker på familjen Lance Ward vill hitta en klubb i Sverige där staden erbjuder en bra engelsk skola åt hans barn. Foto: jimmy WIXTRÖM

Rekordbusen Lance Ward, 28, har blivit blåst på kontraktet med Graz.

Nu vill han tillbaka till Sverige.

– Med facit i hand skulle jag ha förlängt med HV 71, säger Lance Ward till Sportbladet.

Lance Ward gjorde ett starkt intryck i elitserien i vintras.

Han vann utvisningsligan i rekordstil och blev även publikfavorit i Kinnarps Arena.

Han blev erbjuden ett nytt kontrakt med HV 71, men tackade nej. Efter säsongens slut berättade Ward att han kommit överens om ett två-årskontrakt med Graz i Österrike.

– Men jag blev lurad. Graz ringde för någon vecka sedan och sa att de inte ville betala mig de pengar som de avtalat att göra. Nu ska jag driva en process mot Graz, säger Ward.

Lance Ward tänker inte spela för Graz, oavsett vad som händer.

Han vill tillbaka till Sverige.

– Elitserien är den näst bästa ligan i världen. Funkar det bara för min familj så är Sverige mitt förstaval, säger Ward.

 

Stockholm passar bra

HV 71 ville behålla Ward i våras. Men ytterligare en elitserieklubb var het på Ward.

Sportbladet kan avslöja att även Södertälje visade stort intresse för Lance Ward för två månader sedan.

– Det vill jag inte bekräfta. Men Stockholm skulle passa mig bra eftersom det finns en engelsk skola där. Det finns även i Jönköping och i Malmö. Mina barn ska börja i skola nu i höst och det är viktigt att de får gå i en bra skola, säger Ward.

Efter att HV 71 fått nej av Ward valde de att värva Mikko Luoma från Linköping.

Tomas Ros
Tomas Ros

 

Hans Abrahamsson
Hans Abrahamsson

 

Om HV 71 fortfarande har en öppning eller ekonomiska muskler att värva Ward är oklart.

– Det som hände med Graz var det värsta tänkbara för mig. Jag har tappat två månader på spelarmarknaden. Nu kan det bli svårt att hitta en ny klubb, men jag hoppas att en svensk klubb vill ha mig, säger Ward.

Lance Wards händelserika säsong

December

Får grovt matchstraff efter att ha tacklat Färjestads Stefan Erkgärds. Men Ward slipper vidare bestraffning eftersom tacklingen visserligen var sen, men korrekt. Erkgärds fick hjärnskakning av Wards tackling.

Februari

Lance Ward blir rekordbusen med hela svenska folket. Han surnade till i matchen mot Färjestad och drog då på sig två minuter för roughing, fem minuter för spearing, vilket renderade i matchstraff. Med de 27 nya utvisningsminuterna passerade Lance Ward den förre rekordmannen, Emil Kåberg. Totalt kom Ward upp i 273 utvisningsminuter.

Mars

Får matchstraff i semifinalserien mot Modo. Mäkta besviken efter matchen säger Ward att domaren visar ut honom på grund av namnet. Den store kanadensaren skojar och säger att Lance Wardsson skulle vara ett taktiskt bättre val av namn på matchtröjan.

I samma matchserie sänder han en hälsning till Modos stjärna Niklas Sundström: ”hälsa honom att komma ner till mig nästa match. Vågar han slåss kommer han att få ett riktigt ömt ansikte”.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet