Lance Ward fick matchstraff – igen

Men HV hade inga problem att besegra Södertälje

Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
HOCKEY

Matchstraff – igen.

HV 71:s Lance Ward fick lämna isen i förtid för andra matchen i rad.

Men hans lag hade inga problem att vinna över Södertälje med 3–1.

HV-backen Lance Ward fick bråkade med Färjestads Emil Kåberg och besökte duschen redan efter en kvart i seriefinalen mot Färjestad i lördags.

I kväll dröjde det något längre innan Ward tvingades av isen.

3.46 in på slutakten hamnade han i gruff med Martin Cibak och fick lindrigt matchstraff (han är därmed inte avstängd i nästa match).

Puistola dödade spänningen

Nu gjorde det inte speciellt mycket för HV att Ward försvann. Tabellettan – som redan före matchen saknade avstängda slitvargarna Per Ledin och Andreas Jämtin – hade redan gått fram till en bekväm 3–0-ledning och hade inga problem att avfärda bottenlaget Södertälje.

Jan Hrdina gav HV ledningen i första perioden efter en genial framspelning av Jukka Voutilainen. I ett två mot ett-läge spelade sedan Johan Davidsson fram Martin Thörnberg som ökade på till 2–0. Och med ett backskott i krysset fixade Pasi Puistola 3–0.

Davidsson förbannad

Juniorerna Mattias Tedenby, Lukas Eriksson och Henrik Eriksson fick debutera i HV. Framför allt den förstnämnde visade framfötterna. Tedenby tacklade Martin Cibak som svarade med att slå tillbaka – vilket ledde till något så ovanligt som en förbannad Johan Davidsson. HV:s annars så timide lagkapten kastade sig över Cibak och båda belönades med ett besök i utvisningsbåset.

Petri Pakaslahti reducerade visserligen på slutet, men HV:s seger var odiskutabel.