Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

Jämtin klar för Rangers

Beskedet slog ned som en bomb i HV: ”Det ser inte bra ut”

Här är sommarens hockeybomb.

Och ytterligare ett hårt slag för svenska mästarna HV 71.

Andreas Jämtin, 25, är överens med klassiska New York Rangers.

TILL NHL I våras vann han SM-guld. Nu har Andreas Jämtin något nytt att fira. HV 71:s retsticka är klar för NHL-laget New York Rangers.   TILL NHL I våras vann han SM-guld. Nu har Andreas Jämtin något nytt att fira. HV 71:s retsticka är klar för NHL-laget New York Rangers. Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN

I torsdags avslöjade Sportbladet att Per Ledin skrivit på ett envägskontrakt med Colorado Avalanche. Nu kommer nästa dråpslag för Jönköpingsklubben.

Andreas Jämtin är överens med New York Rangers om ett tvåvägskontrakt. Ett lag som förra säsongen innehöll stjärnor som Jaromir Jagr, Henrik Lundqvist, Martin Straka, Sean Avery, Scott Gomez och Chris Drury.

– Jo, vi har fått besked om att Andreas är klar för Rangers. Han har bestämt sig för att åka över för att försöka kämpa om en plats, säger HV-tränaren Kent Johansson.

”Inget vi räknat med”

Att Jämtin skulle erbjudas kontrakt av storklubben Rangers slog ner som en bomb hos HV:s klubbledning:

– Ja, det var inget vi hade räknat med. Slår han sig in där har han gjort det bra, men jag har förståelse för att Andreas vill prova, säger Johansson.

Precis som kedjekompisen Per Ledin har Jämtin en klausul i kontraktet med HV 71 som innebär att han kan göra klart med en NHL-klubb före den 15 juni. Och utan ett gällande NHL-avtal blir HV 71 helt utan ersättning även för Jämtin.

Slås i spillror

Vårens guldlag är nu på väg att slås i spillror. Utöver Jämtin har Johan Åkerman, Per Ledin, Lance Ward, Jari Kauppila, David Fredriksson och Eric Johansson lämnat laget.

Hittills har HV 71 bara lyckats värva Nick Angell och Yared Hagos.Tomas Ros
Tomas Ros

Hans Abrahamsson
Hans Abrahamsson

– I dagsläget ser det inte speciellt bra ut, och det är inget snack om att vi behöver få in fler spelare. Vi ska försvara ett SM-guld och spela Champions League, då krävs det att vi har en trupp som är minst lika bra som det vi hade förra säsongen, säger Kent Johansson.

Andreas Jämtin befinner sig för närvarande på semester i Thailand och har inte gått att nå för en kommentar.

SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet