Aftonbladet
Dagens namn: Vega
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

Senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher

Fyra matcher i elitserien i dag.

Här är läget i DITT lag inför nedsläpp.

Från 16.00 följer du matcherna i Elitserien live här.

Luleå-Brynäs

Luleå, trea i tabellen, har tre raka segrar. Senast blev det vinst med 2–1 mot Rögle. Norrbottningarna saknar sedan tidigare David Rautio (hjärnskakning) och Pavel Skrbek (lår).

”(Jan) Sandström är tillbaka. (Jens) Jakobs och Skrbek spelar inte” skriver Luleås assisterande tränare Roger Åkerström i ett sms till Sportbladet.

 

Brynäs form är sämre. De regerande mästarna har fyra raka förluster. Victor Berglind fick en hjärnskakning efter att ha tacklats av Patrik Lundh i torsdags. Han gör därmed Dennis Persson (nyckelben), Lars Jonsson (sjuk) och Mads Hansen (sjuk) sällskap på Brynäs frånvarolista.

Positivt för Gävlelaget är att Johan Holmqvist och Simon Löf är tillbaka från sjukdom

 

Växjö-Timrå

Växjö kommer till kvällens match med en imponerande seger i bagaget. Laget vann med 2–1 efter förläning mot Skellefteå.

Smålänningarna har vunnit båda matcherna mot Timrå den här säsongen. Timrå ligger nia, Växjö tia. En poäng skiljer mellan lagen.

Växjös Alexander Johansson är tillbaka från sjukdom. Däremot har Kristofer Berglund insjuknat och missar matchen mot Timrå. Tim Heed är utlånad.

Liam Reddox går in med Robert Rosén och Brad Moran. Tomi Kallio tar Reddox plats med Dennis Rasmussen och Petr Vampola.

Fredrik Norrena står i mål.

 

Timrå förlorade borta mot Linköping i torsdags med 2–5. Laget värmde i Cloetta Center i går förmiddag och bussade sedan till Växjö.

Centern Robin Lindqvist har drabbats av ett bakslag och kommer inte att spela för jul. Detta kan konstateras efter att Lindqvist opererat sitt knä tidigare i veckan.

– Vi gjorde vissa fynd som vi nu måste diskutera kring hur vi ska lägga upp allt. Det är inget korsband i knäet som gått av utan det handlar om andra saker, säger Timrås läkare Örjan Fröjd till hockeypuls.se.

Förutom Lindqvist saknas Tommy Stenqvist (axel), Robin Persson (fot), Andreas Molinder (familjen väntar tillökning) och Johan Andersson (sjuk).

Yared Hagos kan eventuellt var tillbaka mot Växjö.

– Han har varit med oss på resan och är aktuell för spel, säger tränaren Tomas Montén till klubbens hemsida.

Daniel Bellissimo vaktar kassen.

 

Färjestad-Frölunda

Färjestad vann i torsdags med 4–3 efter förlängning mot Brynäs. Det var Karlstadslagets andra raka seger.

Färjestad saknar sedan tidigare Oscar Klefbom, Jack Connolly, Sanny Lindström och Mikael Johansson. Dessutom är Patrik Lundh, som gjorde åtta landskamper förra säsongen, avstängd efter tacklingen på Victor Berglind. Johan Olofsson, född 1994, kallas in som extraforward.

Innan nedsläpp ska Mathias Johansson hyllas. 38-åringens tröja ska hissas i taket. Han har gjort 17 säsonger i FBK och var med och vann fyra SM-guld.

 

Frölunda har två raka förluster. Senast blev det 0–2 mot Modo. Göteborgarna mönstrar samma trupp som då. Det innebär att Per-Johan Axelsson, Mikael Johansson och Pierre Johnsson saknas.

Det väntas storpublik i Löfbergs Lila Arena. I går var det över 8500 biljetter sålda.

I inbördes möten står det 1–1 den här säsongen.

 

Modo-Rögle.

Modo, sjua i tabellen, har tre raka segrar. Senast blev det vinst med 2–0 mot HV71. I den matchen tvingades lagkaptenen Niklas Sundström kliva av och han är osäker till spel.

– Det beslutet kommer vi att ta tätt inpå matchstart. Vi får helt enkelt vänta och se, säger tränaren Ulf Samuelsson till klubbens hemsida.

Linus Ullmark spelare med J20-laget. Det betyder att Oscar Alsenfelt är tillbaka i truppen. Även Robert Hägg spelar med juniorlaget. Sedan tidigare saknas Samuel Påhlsson, Alexander Steen och Jens Westin (utlånad). Återigen är Richard Stehlik och Björn Svensson utanför truppen.

 

Rögle ligger sist i tabellen och tränaren Dan Tangnes väljer i dag att peta Martin Strbak. 37-åringen, med 49 NHL-matcher på meritlistan, får inte ens följa med till Övik.

– Dels tycker jag att vi har egna unga spelare som haft en positiv formkurva och dels bidrar de med samma egenskaper som han tillför. Samtidigt vill jag ändå ge en eloge för proffsigheten Martin visar upp. Han visar tydligt att han är beredd att träna stenhårt, säger Tangnes till klubbens hemsida.

Jesper Jensen är tillbaka efter skada. Dansken spelade senast den 13 oktober. Viktor Lindgren saknas sedan tidigare och Fredrik Warg är sjuk och spelar inte mot sin förra klubb.

Mike Iggulden har haft problem med ett knä, men kommer enligt Tangnes att spela.

Modo har vunnit båda matcherna mot Rögle den här säsongen (2–1 och 3–2)

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive