Aftonbladet
Dagens namn: Markus
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

”Nu är det bara en borta på grund av sjukdom”

Här är senaste nytt i elitserielagen inför omgång 28

Matförgiftning skulle vara en trolig orsak – men spelarna åt olika både på arenan och under hemresan.   Matförgiftning skulle vara en trolig orsak – men spelarna åt olika både på arenan och under hemresan. Foto: BILDBYRÅN

Rögle-Färjestad

Färjestadsback tillbaka

Snacket inför den här omgången har mestadels handlat om Rögles sjukstuga. På gårdagens träning var endast sju spelare tillgängliga (Lasse Kukkonen, Martin Strbak, Daniel Sondell, Jakob Johansson, Dennis Everberg, Mathias Tjärnqvist och Alexander Barta). Men i dag är läget bättre.

– Nu är det bara en borta på grund av sjukdom, Jakob Lilja. I övrigt tror jag de flesta kör, säger sportchefen Pelle Svensson till Sportbladet.

Hur tror du det här påverkar laget?

– Kan vara både och. Å ena sidan tar det givetvis på krafterna om man varit däckad i vinterkräksjukan. Man brukar inte känna sig som världens starkaste direkt. Å andra sidan kanske det kan få ihop gänget att vi liksom ”nu kör” och att vi enas kring att det varit bedrövliga förberedelser inför matchen, säger Svensson.

Sedan tidigare saknas den skadade duon Viktor Lindgren och Fredrik Warg.

Även Färjestad har haft lite problem med magsjuka. Backen Ole-Kristian Tollefsen stod över senast, men är nu redo för spel. Han åkte inte med laget till Ängelholm, men tog i går kväll tåget ner till Skåne.

På FBK:s skadelista hittar vi Jack Connolly, Sanny Lindström, Mikael Johansson och Oscar Klefbom.

Patrik Lundh är fortsatt avstängd.

Linköping-Luleå

LHC-duo tillbaka

LHC, femma i tabellen, förlorade med 0-5 borta mot Brynäs senast.

Positivt för östgötarna är att Daniel Grillfors och Pär Arlbrandt är tillbaka.

– Det gör att vi kan starta matchen på åtta backar, säger LHC:s tränare Roger Melin till klubbens hemsida.

Enligt Corren väljer LHC att göra om i två kedjor efter förlusten mot Brynäs.  Lee Goren spelar med Johannes Salmonsson och Eric Himelfarb. Jonas Almtorp tar plats bredvid Sebastian Karlsson och Robin Figren.

Fortfarande saknas Mattias Weinhandl (ljumske), Patrik Zackrisson (fot) och Christian Engstrand (knä).

Tabelltrean Luleå har hittat målformen. På de två senaste matcherna har de 14-1 i målskillnad. Norrbottningarna har dessutom tre raka segrar i Cloetta Center.

Luleå ställer upp med samma trupp som i segermatchen mot HV71 i tisdags. Det betyder att Pavel Skrbek är den ende som saknas. Johan Gustafsson står i mål.

Modo-Timrå

Säsongens tredje Västernorrlandsderby. Timrå har vunnit de två tidigare (3-2 efter förlängning och 3-0).

Modo hade fyra raka segrar inför förra omgången, men den sviten satte Skellefteå stopp för. Västerbottningarna vann med 3-1.

Modo saknar sedan tidigare Niklas Sundström och Samuel Påhlsson. Däremot är Alexander Steen tillbaka. Modocentern har missat åtta matcher sedan skadan han ådrog sig den 1 november mot LHC.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka, jag är grymt spelsugen, säger Steen till Modos hemsida.

Även Nichlas Torp och Kristian Forsberg, som båda missade Skellefteåmatchen, finns med i matchtruppen.

– Vi har tagit ut en matchtrupp och utifrån det får vi ser vilka som är redo, säger tränaren Ulf Samuelsson.

Timrå är formsvagt för tillfället. Laget har fyra raka förluster och ligger nu tia i tabellen. Senast blev det torsk med 0-1 mot Frölunda. Precis som då saknas Robin Persson, Tommy Stenqvist och Robin Lindqvist.

Per Hallin tvingades utgå med en lårkaka i tisdags, men hoppas på spel i kväll.

Även Sebastian Erixon stod över träningen i går, men han är redo för spel.

”Japp. Det ska inte vara några problem”, skriver Timråbacken i ett sms till Sportbladet.

 

Brynäs-Växjö

Efter en fem matcher lång förlustsvit lyckades Brynäs i tisdags vinna mot LHC med 5-0. Brynäs ställer upp med samma lag som senast, med ett undantag. Mats Lavander är avstängd. Förutom honom saknas även Victor Berglind, Dennis Persson, Lars Jonsson, Mads Hansen och Sebastian Lauritzen. Dennis Persson närmar sig dock comeback. Han var med och körde för fullt på gårdagens träning.

Växjö, nia i tabellen, har vunnit de tre senaste matcherna. Gustav Hjalmarsson är sjuk.Tim Heed och Tim Linder är utlånade till Västerås respektive Karlskrona.

Brynäs har vunnit de sex senaste matcherna mot Växjö (två den här säsongen).

 

HV71-AIK

Fasth okej från medicinska teamet

Serieledande HV71 förlorade i torsdags med 0-6 mot Luleå. I kväll tar Jönköpingslaget emot AIK och HV har vunnit båda matcherna mot stockholmarna den här säsongen.

Jesper Thörnberg och Oscar Sundh saknas sedan tidigare. Däremot är Jesper Fasth redo för spel.

– Det är planen, men vet jag inte vad Ulf (Dahlén, tränare) har bestämt i omklädningsrummet. Jesper har fått okej från oss rent medicinskt och jag tror han ska spela, men jag kan inte säga helt hundra, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark.

Hur är det med Mikko Luoma och Sebastian Strandberg?

– Strandberg är tillbaka. Jag har inte fått några rapporter från Mikko i dag, men han var sjuk tidigare, säger Frostemark.

Inga andra sena avbräck?

– Nej, inte vad jag vet i nuläget. Utan det är Mikko då.

AIK spelade inte i tisdags. Deras senaste match var i söndags och då blev det 1-2-förlust mot LHC. Läget i laget är oförändrat sedan dess. Alltså får tabellelvan klara sig utan Daniel Josefsson, David Lillieström-Karlsson, Dick Tärnström, Patric Blomdahl, Josh MacNevin och Christian Sandberg.

 

Frölunda-Skellefteå

Efter tre raka förluster vann Frölunda senast mot Timrå. Göteborgarna ställer i kväll upp med samma trupp som i tisdags. Det betyder att långtidsskadade Pierre Johnsson och Mikael Johansson saknas.

Skellefteå har 2-0 i inbördens möten på Frölunda den här säsongen. Västerbottningarna, tvåa i i tabellen, kommer till kvällens match med en 3-1-seger mot Modo i bagaget.

Till kvällens match saknas Melker Karlsson, Oscar Möller, Johan Forsberg, Petter Granberg, John Klingberg, Sebastian Selin (utlånad) och Niclas Burström.
- Inget nytt, vi har samma manskap till förfogande som senast, säger lagets assisterande tränare Stefan Klockare till klubbens hemsida.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive