Aftonbladet
Dagens namn: Vega
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

Klubbarna slåss om poängkungen

Lehtonen på väg tillbaka till elitserien: Har fler bud att välja mellan

I förrgår blev forne elitserieskyttekungen Mikko Lehtonen utköpt av sin KHL-klubb Severstal Tjerepovets.

Nu kan Sportbladet avslöja att poängmaskinen är på väg tillbaka till elitserien där det främst är en kamp mellan Frölunda och Skellefteå om forwardens signatur.

– Vi har flera bud att välja mellan, säger spelarens agent Peter Werner.

sex raka I går tangerade Skellefteå klubbens längsta segersvit. ”Om det gått tungt någon match har vi blivit bättre på att vända på det”, säger målvakten Joacim Eriksson. Mot Frölunda gick det allt annat än tungt och hemmalaget behövde aldrig vända på matchen – eftersom Eriksson höll nollan.   sex raka I går tangerade Skellefteå klubbens längsta segersvit. ”Om det gått tungt någon match har vi blivit bättre på att vända på det”, säger målvakten Joacim Eriksson. Mot Frölunda gick det allt annat än tungt och hemmalaget behövde aldrig vända på matchen – eftersom Eriksson höll nollan.

En fem veckor lång skada har till stor del förstört första halvan av säsongen för forne elitseriemålsprutan Mikko Lehtonen. Hans KHL-lag Severstal Tjerepovets beslutade sig därför att köpa ut Lehtonen från sitt kontrakt med omedelbar verkan (han ersattes av Linus Videll). Men samtidigt som man gjorde det skrev han också på ett nytt tvåårs-kontrakt som gäller från och med i höst. Det innebär att den 25-årige finländaren finns tillgänglig på spelarmarknaden säsongen ut.

Och nu kan Sportbladet avslöja att Lehtonen är på väg tillbaka till Sverige. Både hans forna klubb Skellefteå och Frölunda ska ha visat intresse.

– Jag har ingenting att säga om det. Vi har koll på vem det är, men det är ingenting vi diskuterar nu, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

Frölunda troligast

Enligt uppgift är dock Frölunda det mest troliga alternativet. Åttondeplacerade Frölunda kämpar för att få igång sitt målskytte. Korttidslösningen Viktor Stålberg leder fortfarande den interna målligan på sju mål tillsammans med Dick Axelsson och Fabian Brunnström, men dessa tre återfinns på en blygsam 36:e plats i seriens totala målliga.

Spelarens svenska agent Peter Werner bekräftar svenskintresset.

– Vi tittar på klubbar i både Sverige och Schweiz för Mikko. Vi har flera bud att välja mellan, säger han.

30 mål 2010/11

Säsongen 2010/11 var Mikko Lehtonen med 30 mål skyttekung i elitserien. TIllsammans med Joakim Lindström och Fredrik Warg bildade han seriens målfarligaste femma där Lindström vann poängligan på 60 poäng, två före Mikko Lehtonen som sedan lämnade för KHL-laget Severstal Tjerepovets.

I KHL slutade första säsongen med 21 poäng (11+10) på 48 matcher, i år har Lehtonen hunnit med 9 poäng (3+6) på 23 matcher.

Sportbladet har sökt Skellefteås sportchef Lasse Johansson utan resultat.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive