Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

”Är det bästa jag har varit med om”

JÖNKÖPING. Ett mål under hela december – två mål redan i januari.
Richard Gynge har tagit sig ur formsvackan – och då vinner Växjö.   
– Första perioden är nog den bästa jag varit med om i Växjö , säger Gynge efter derbysegern mot HV71.

Foto: Bildbyrån

Richard Gynge, 28, är en stor anledning till att Växjö är ett topplag i SHL. 28-åringen har gjort 33 poäng på 30 matcher och ligger därmed tvåa i SHL:s poängliga. Mot HV71 blev han stor matchhjälte efter två nya mål.
– Riktigt skönt, säger han efter 5-3-segern.
Vinsten var Växjös första mot Smålandskonkurrenten den här säsongen – något som förstås gladde Gynge.

”Bästa jag varit med om”

– I de tidigare matcherna mot HV har vi inte spelat derbyhockey. I dag var det viktigt att visa värsta rivalen direkt och det gjorde vi. Första perioden är nog den bästa jag varit med om under tiden i Växjö, säger Gynge.
Han, precis som hela Växjö, hade det tungt i december. På sex spelade matcher svarade 28-åringen för två poäng, och det är den enda månaden den här säsongen där Gynge har snittat mindre än en poäng per match.
– Vi spelade rätt bra, men ibland har man medstuds, som i dag, och ibland motstuds. Det brukar jämna ut sig i längden. Men det klart december kan vara lite jobbig. Sedan var det bara sju matcher, och det blev lite utspritt. Vi får komma igång nu i stället, säger Gynge.

Upp på tredjeplats

I och med segern är Växjö uppe på tredje plats, med en match mer spelad än övriga lag, i en oerhört tajt tabell. Växjö är ett av åtta lag som gör upp om sex direktplatser till slutspelet.    

– Vi fokuserar inte så mycket på vilken placering vi hamnar på utan på prestationen. Vi ska fortsätta spela bra och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Gynge.

HV 71 Växjö Lakers Hockey SHL, Svenska hockeyligan
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet