Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

Massör straffas av disciplinnämnden

Domaren Patrik Sjöberg tyckte att Karlskronas massör Hermes Mena förnedrade honom efter matchen mot Färjestad och anmälde massören till disciplinnämnden.

I dag fick Mena sitt straff – 3000 kronor i böter.

– Vi ska lämna domarna i fred. Nu respekterar vi beslutet och traskar vidare, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Matchen mellan Färjestad och Karlskrona slutade 4-2 och ett efterspel vid omklädningsrummen slutade i en anmälan till disciplinnämnden.

Det var Karlskronas massör Hermes Mena som anmäldes av domaren Patrik Sjöberg som tyckte att massören betett sig respektlöst.

– Jag tror att domarna hade en rätt hård diskussion med Färjestads tränare, som hade sagt något under mitten av matchen, men det renderade inte i någon anmälan. Men vi har en ledare som har ruskat på huvudet åt ett domslut och det blir vi anmälda för, sa tränaren Per Hånberg till Sportbladet efter matchen.

"Kändes väldigt förnedrande"

Domaren säger i anmälan att Hermes Mena kommit emot honom utanför Karlskronas omklädningsrun och att han då satte ihop sina läppar och blåste ut luft mellan dem så att det skapades ett ljud av de fladdrande läpparna. Detta ska han ha gjort både närgånget och flera gånger trots att domaren bett honom att sluta.

"För mig som domare och person kändes det väldigt förnedrande och med detta beteende upplevde jag att han förlöjligade rollen som domare inför andra ledare, press, tv och övrig omgivning," står det i anmälan.

Domen kom i dag – och landade på 3000 kronor i böter för olämpligt uppförande mot funktionär.

"Vi respekterar domen"

– Vi accepterar och respekterar det beslut som tagits och traskar vidare, säger sportchefen Michael Sundlöv till Sportbladet.

Det är ovanligt att en massör bli straffad. Vad känner han själv?

– Det finns inte så mycket att säga om det. Det är som det är. Vi ska lämna domarna i fred, och det var inte bra. Men nu respekterar vi domen och lägger det bakom oss. Det vill han också. Vi vill inte göra något mer av det här.

I ett yttrande från klubben i anmälan stod det att Hermes Mena själv inte ville lämna någon kommentar. Är det en del av att ni inte vill göra någon sak av det hela?

– Ja. Och så är det jättesvårt. Det är inte så att vi kan kommentera en slashing eller checking to the head. Det är känslor vi pratar om. Han var på ett ställe där han inte skulle vara och visade sina känslor och uttryck. Det är bara att gå vidare.

Per Hånberg Karlskrona HK
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet