Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

”Är sådant här som kan vända en serie”

Tändes – efter egna spelarens hjärnsläpp

En ful tackling mot huvudet

Det kan ha varit vändningen i matchseri [ingen länktext finns] en mellan Växjö och Linköping, menar Sam Hallam.

– Det är små grejer som vänder serier och vinner matcher och det här kändes som en sådan grej för oss, säger Växjös tränare i C More.

14.23 in i den andra perioden.

Då kom tacklingen som blev den stora snackisen från match tre mellan Linköping och Växjö. Gästernas Josh Hennessy delade ut en smäll mot huvudet på LHC:s Sebastian Karlsson och match penalty för tacklingen som av C Mores expert Petter Rönnqvist beskrevs som ”korkad och idiotiskt”. LÄS OCKSÅ PLUS En knock som borde ha sänkt hela Växjö

”Letar efter små saker”

Men Hennessys hjärnsläpp kan ha varit ett lyckokast för Växjö. Så resonerade i alla fall tränaren Sam Hallam när han intervjuades i paus mellan den andra och tredje perioden, efter att Växjö klarat av sitt fem minuter långa boxplay.

– Vi tappar vårt spel i andra perioden. Men sedan har vi ett långt ”box” som vi reder ut på ett föredömligt sätt. Det är fantastiskt bra. Man letar efter små saker som vänder serier och vinner matcher och jag tycker det kändes som att det här var en sådan grej för oss, sa Hallam i C More. LÄS OCKSÅ ”Det är korkat och idiotiskt”

Höll undan

Därefter klev Växjö ut som ett helt nytt lag och satte både 2-1 och 3-1. LHC fick in en reducering och plockade sedan sin keeper, men kom inte närmare än så. Därmed har Växjö reducerat till 2-1 i matcher.

– Vi gör en kanoninsats. När vi dödade den där femminutaren ... det är sådant som vänder en matchserie. Det här behövde vi för att hålla serien i gång. Nu är det bara att ta ännu en seger i vår hemmaborg, säger Richard Gynge i C More. SE OCKSÅ TV: Blodig efter huvudtacklingen

Richard Gynge Sam Hallam Petter Rönnqvist Växjö Lakers Hockey Linköpings HC
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet