Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

Nollar mästarna: ”Är extremt bra”

LINKÖPING. LHC knockade serieledaren Frölunda – och Marcus Högberg var den store hjälten.
22-åringen har gått från ifrågasatt till en av ligans hetaste målvakter.
– Jag är inne i ett flow just nu, säger han efter att ha nollat mästarna.

Linköping tippades högt i tabellen inför säsongen, mycket tack vare lagets offensiva spelare. Däremot var det många som ställde sig tveksamma till målvaktsparet Marcus Högberg, 22, och Jacob Johansson, 23 – men i de senaste matcherna har Marcus Högberg imponerat stort och mot Frölunda höll han nollan.
– Jag har fått spela många matcher i rad och är inne i ett flow just nu. Det stärker en när man får spela match efter match, säger Högberg, som räddade 33 skott mot mästarna.

”Han är extremt bra”

Annars började säsongen inte särskilt bra för Högberg, som förlorade de tre första matcherna han spelade.
– Jag sa till mig själv att jag vet vad jag ska göra för att spela bra. På träningarna gick det bra och oavsett om jag spelar bra eller dåligt gäller det att fortsätta att vara noggrann och professionell, säger Högberg.
Den målmedvetenheten har gett resultat. Nu har LHC-målvakten vunnit fyra av de fem senaste matcherna han har startat och är en av ligans hetaste målvakter.
– Han är extremt bra. Han har gjort några riktigt bra matcher i rad. Kul för honom och bra för oss i laget, säger lagkamraten Emil Sylvegård.

”Grinigt och lite bråk”

För LHC var det här säsongens andra seger mot Frölunda, och en som gillar att möta göteborgarna är just Sylvegård, som var inblandad i många heta situationer i 3-0-segern.

– Sådana här matcher älskar jag. När det blir grinigt och lite bråk. Det var på tiden. Jag tycker det har varit för få sådana matcher. Äntligen en match lite mer i min karaktär, säger Sylvegård.

Linköpings HC Frölunda Indians SHL Svenska hockeyligan
Foto: TT
SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet