Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Fick matchstraff efter tacklingen

Lundh fick lämna isen: ”Jätteklumpigt”

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Brynäs IF - Färjestad BK 3-4

Omgång 25 Brynäs IF - Färjestad BK 3-4 (1-2,1-1,1-0,0-1). 5076 såg matchen i Läkerol Arena

GÄVLE/STOCKHOLM. Patrik Lundh fick matchstraff efter tacklingen på Brynäs Victor Berglind.

Nu stängs Färjestadspelaren av minst en match.

– Domarna tycker att han hoppar in rejält, den är inte bra, säger domarchefen Mikael Ahlström.

I slutet av den första perioden surnade Christian Berglund till på Simon Bertilsson efter att Brynässpelaren tacklat Rickard Wallin.

– Walle har inte puck och blir tacklad lite blind side. Jag har inte sett den själv, men jag tyckte att det var ganska otäckt, sa Berglund till C More.

I slutet av den andra blev det irriterat igen efter att Patrik Lundh sänkt Victor Berglind med en tackling mot sargen. Brynäs 20-åring blev liggande på isen, men kunde till slut resa sig och åka ut i omklädningsrummet.

”Träffar olyckligt”

Även Lundh fick lämna isen med matchstraff.

– Om han ger tusan i att hoppa klarar han sig. Han ska bara fullfölja tacklingen, men så hoppar han och träffar huvudet. Det är jätteklumpigt av Lundh, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Färjestads Rickard Wallin:

– Den träffar olyckligt. Han har ingen avsiktligt att träffa så illa, men uppenbarligen låg killen kvar. Det är olyckligt naturligtvis, men känns ganska hårt ändå.

Lundh fick i första läget den lindrigare varianten av matchstraff, game misconduct. Men efter att de båda huvuddomarna, Marcus Vinnerborg och Mikael Nord, sett situationen efter matchen bestämde de sig snabbt att uppgradera till ett match penalty. Det innebär att Lundh stängs av minst en match och att disciplinnämnden ska granska händelsen och bedöma om det ska bli en längre avstängning.

– Domarna tycker att han hoppar in rejält, den är inte bra. De behövde ingen längre betänketid för att ta beslutet att uppgradera till match penalty, säger domarchefen Mikael Ahlström.

Brynäs kvitterade i mitten av den tredje perioden men i förlängningen avgjorde Marcus Paulsson.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet