Aftonbladet
Dagens namn: Markus
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

”Djurgården stängde av hans passerkort”

Dif:s svar på stämningen: Dumheter

Foto: SCANPIX (MONTAGE)

Fackförbundet Unionen stämmer Djurgården hockey för att klubben bröt Marcus Nilsons anställningsavtal.

Enligt stämningsansökan har Nilson rätt till de 41 000 kronor i månaden han förlorat genom övergången till HV71.

– Det är vad Unionen tycker men vi tycker tvärtom, säger Djurgården Hockeys ordförande Kareel Lehiste till Sportbladet.

Tvisten grundar sig i att Marcus Nilson menar att Djurgården inte ägde rätt att häva hans avtal, som gällde till 20 april 2014, när klubben åkte ur elitserien.

– Det är vad Unionen tycker men vi tycker tvärtom. Vi tycker inte att Nilson har rätt eftersom vi hävdar att hans kontrakt med oss bara gällde för elitserien. Annars har jag inte sett stämningen, säger Djurgårdens ordförande Kareel Lehiste till Sportbladet.

Tjänade 250 000 i månaden

Unionen skriver i sin stämningsansökan till Arbetsdomstolen att Djurgården Hockey vid flera tillfällen, under och efter förra säsongen, bad Marcus Nilson att halvera sin lön på grund av klubbens ansträngda ekonomi.

”Inför barmarksträningen i maj 2012 fick Marcus Nilson sent på söndagskvällen den 6 maj 2012 besked av sportchefen Charles Berglund att klubbdirektören Tommy Engström meddelat att Marcus Nilson inte skulle komma till den planerade träningen den påföljande dagen. Träningen började den 2 maj 2012 och Marcus Nilson hade tidigare beviljats ledigt 2-4 maj 2012. Bolagets agerande kom som en överraskning för Marcus Nilson. När Marcus Nilson några dagar senare skulle ta sig in i lokalerna fungerade inte längre hans passerkort; det var uppenbart att han inte längre var välkommen till sin arbetsplats”, skriver Unionen.

Hur kommenterar du påståendet att ni stängde av hans passerkort?

– Det har jag inga kommentarer till. Dumheter, säger Kareel Lehiste.

Enligt stämningsansökan tjänade forwarden 250 000 kronor i månaden via kontraktet med Djurgården som gällde till 2014. Unionen kräver nu att Dif ersätter Nilson med de 41 000 kronor i månaden han förlorat genom att skriva på sitt nya avtal med HV71 värt 209 000 i månaden.

– Jag har inga kommentarer till det. Eftersom jag inte sett stämningen så vet jag inte, säger Lehiste.

”Var inställd på att omförhandla”

Sportbladet har sökt Marcus Nilson för en kommentar utan att lyckas. I juni berättade 34-åringen att han ville fortsätta i Djurgården.

– Jag hade ett fyraårskontrakt med Djurgården och var inställd på att slutföra det. Visst förstod jag att det var ett för dyrt kontrakt för en allsvensk klubb och jag var inställd på att omförhandla. Jag hade även två möten med sportchef Challe Berglund och vi pratade om framtiden, sa Nilson då som menade att han blivit utfryst:

– Jag fick inte komma på försäsongsträningen och trots att säsongen tog slut i april har jag fortfarande inte fått ett kontraktsförslag från klubben. Jättetråkigt och konstigt eftersom Djurgården kontrakterat 15 spelare efter att man degraderats.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive