Aftonbladet
Dagens namn: Justus, Justina
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Hörnqvist klar för Djurgården

...och Gunnarsson hem till Örebro

Tre Kronor-forwarden Patric Hörnqvist, 25, är klar för en månad i Djurgården.

Han kan debutera redan i kväll mot Västerås, uppger Djurgårdens hemsida.

– Jag ska inte konstla till det utan spela mitt spel. Ta pucken till mål och tillföra energi med mitt spel, säger Hörnqvist till hockeysverige.se.

Det brann till med flera tunga övergångar under måndagsförmiddagen.

Kl 10.27 meddelade Djurgården på sin hemsida att NHL-forwarden Patric Hörnqvist är klar.

Exakt samma minut avslöjade Smålandsposten att Conny Strömberg är klar för Tingsryd.

Kl 11.04 meddelade Örebro Hockey på sin hemsida att NHL-backen Calle Gunnarsson är klar för moderklubben.

Nashvilles Patric Hörnqvist var aktuell för Djurgården tidigare under den här säsongen, men hamnade då i Red Ice i schweiziska andraligan. Där har han öst in 14 poäng (7+7) på nio matcher.

NHL-späckat på Hovet i kväll

I dag presenterades Hörnqvist som Djurgårdens nyförvärv. Han finns med på värmningen inför kvällens match mot Västerås på Hovet och målsättningen är att han ska spela, skriver Djurgården på sin hemsida.

– Nej, det är inget som är klart ännu. Jag måste fylla i lite papper som ska komma från USA och sedan måste det bli klart med försäkringen och lite andra saker innan jag kan spela. Vi får se om det hinner bli klart redan till i kväll säger Hörnqvist till hockeysverige.se.

Djurgården förstavalet

Poänggöraren Hörnqvist blir ett välkommet till skott i Djurgården som bara gjort 44 mål på 19 matcher och ligger nia i allsvenskan.

– Det har aldrig varit någon direkt hemlighet att mitt förstaval alltid har varit att spela för Djurgården och den här gången gick det att lösa vilket jag blev väldigt glad över.

Hörnqvists kontrakt med Djurgården sträcker sig i en månad. Djurgården har sedan tidigare NHL-spelarna Gabriel Landeskog och Douglas Murray i laget. Den sistnämnde missar dock kvällens match på grund av skada, liksom Linus Arnesson, Fredrik Bremberg, Christian ”Fimpen” Eklund och Timmy Pettersson.

Västerås kan skryta över NHL-trion Mikael Backlund, Patrik Berglund och Brendan Mikkelson.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR

Populära bildspel via Shootitlive