Aftonbladet
Dagens namn: Markus
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Challes omöjliga playoff-uppdrag

Djurgården siktar fortfarande på topp tre: ”Det är realistiskt”

Måste börja VINNA Challe Berglund har inte gett upp en direktplats till kvalserien. Men om det ska bli verklighet för mesta mästarna så måste laget börja plocka betydligt fler poäng.   Måste börja VINNA Challe Berglund har inte gett upp en direktplats till kvalserien. Men om det ska bli verklighet för mesta mästarna så måste laget börja plocka betydligt fler poäng. Foto: PIC-AGENCY

Ta två poäng per match – eller missa chansen till en playoff-plats.

Där har ni Djurgårdens tuffa uppdrag.

– Det är fortfarande realistiskt med en topp tre-placering, säger tränaren Challe Berglund.

Djurgårdens kris fortsätter. Efter 21 omgångar ligger laget på på en tiondeplats i den allsvenska tabellen. Djurgården låg i onsdags under med 4–1 men lyckades reducera till 4–3 i slutet av tredje perioden. Men Karlskoga slängde in 5–3 i öppen kasse och snaran drogs åt än mer för krislaget. Faktum är – ­baserat på de tre senaste säsongernas tabeller – att Djurgården måste ta minst 2,30 poäng i de resterande matcherna för att nå en topp tre-placering. För att nå en playoff-plats krävs det att laget snittar 1,77 poäng per match resten av säsongen

Är det en realistisk målsättning att sikta på en topp tre-placering?

– Ja, verkligen. Det är realistiskt. Men först och främst ska vi ta oss över det första strecket. Vi tar en sak i taget, säger Dif-tränaren Challe Berglund.

”31 matcher kvar”

Vad tänker du när du får höra om siffrorna som de senaste åren krävts för att nå playoff?

– Som jag sa. Du frå­gade om det var en möjlig målsättning och ja, att det är fullt möjligt.

Det är rätt många poäng ni måste ta in.

– Det är 31 matcher kvar och mycket kommer att hända.

Känns det som ett omöjligt uppdrag?

– Nu är du ute och snurrar. Vi har satt oss i en svår sits och det är ett tufft uppdrag – men det var det redan när jag tog över Djurgården. Men vilken idiot som helst fattar att om vi fortsätter att spela så här så kommer vi ingen­stans.

Sågar domaren

Känner du att du har förtroende från spelarna?

– Det ska du inte fråga mig. Det får du fråga spelarna om. Det jag kan säga är att vi måste prestera saker och ting så mycket bättre om vi ska vända på detta, säger Berglund och passade även på att såga domaren:

– Domarinsatsen var en katastrof. Vi skulle ha haft tre powerplay innan Karlskoga fick sina två första. Han (Mikael Holm) var totalt oduglig.

Så ska Dif höja sig för att klara topp tre

Djurgården har efter 21 omgångar skrapat ihop 28 poäng.

Det ger Dif ett snitt på 1,33 poäng/match.

 

Krävs för topp tre: För att nå en tredje plats krävs det 99 poäng. För att Djurgården ska nå 99 poäng efter 52 omgångar behöver man öka poängskörden till 2,30 poäng/match från omgång 22.

Krävs för topp sju: För att nå en sjunde plats krävs det 83 poäng efter 52 omgångar. Det innebär att Djurgården måste öka poängskörden till 1,77 poäng/match.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive