Aftonbladet
Dagens namn: Alfhild, Alva
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

”Challes” specialmöte med fansen

Djurgården bjöd in risksupportrar: ”Vill hålla alla informerade”

Under två timmar träffade en utvald skara fans Dif-tränaren på kansliet på tisdagskvällen. Under två timmar träffade en utvald skara fans Dif-tränaren på kansliet på tisdagskvällen. Foto: Peter Wixtröm

Djurgårdens tränare och sportchef Charles Berglund – som i dag avgick som tränare – har varit under stor press den senaste tiden.

I tisdags åkte ett tiotal män, vissa av dem tillhörande en grupp som betecknas som risksupportrar, och träffade ”Challe” på klubbens kansli. Ett möte som varade i två timmar.

– Inget konstigt med det, menar Berglund.

Fiaskostart Här anländer supportrarna för mötet med en pressad Charles Berglund. Djurgården har som målsättning att sluta topp tre i allsvenskan och ta sig tillbaka till elitserien. Hittills har säsongen varit en flopp och bara tre lag har gjort färre mål i serien.   Fiaskostart Här anländer supportrarna för mötet med en pressad Charles Berglund. Djurgården har som målsättning att sluta topp tre i allsvenskan och ta sig tillbaka till elitserien. Hittills har säsongen varit en flopp och bara tre lag har gjort färre mål i serien. Foto: Peter Wixtröm

Djurgården går dåligt i hockeyallsvenskan och irritationen på Hovet växer för varje förlust. Samtidigt har Charles Berglund själv fått rejält med kritik.

Under tisdagkvällen åkte ett tiotal män, några av dem från en grupp med så kallade risksupportrar, till Djurgårdens kansli för att träffa ”Challe”. Mötet varade sedan i två timmar.

Detta trots att klubben bara en vecka tidigare anordnade ett medlemsmöte under betydligt mer traditionella former.

”Stöttar i alla väder”

”Challe” Berglund själv vill inte kännas vid att det skulle vara något hotfullt över mötet.

– Vi vill hålla våra supportrar informerade om vad som händer för att de ska få insikt i vår verksamhet. Det finns ett beslut på att vi ska vara mer transparenta, vi vill vara ett med dem som stöttar oss i alla väder, skriver han till Sportbladet i ett sms.

Att mer extrema supportrar kräver audiens och mer uppmärksamhet från sina klubbar än vad som alltid önskas från deras håll är ingen ny företeelse, och många klubbar har varit med om så kallade ”kvartssamtal”.

Kallade själva mötet

Men enligt Djurgården rör det sig i stället om ett möte där klubben själva har kallat representanter från olika supportergrupperingar som håller till på Hovets kortsida – även grupper med risksupportrar.

– Initiativet ligger alltid hos Djurgården. Det finns inget fast schema, men det kallas till ett möte. De som var där från vår sida var företrädare för sporten och andra som var på kansliet, säger ordföranden Kaarel Lehiste.

Enligt Lehiste, som inte var närvarande, var ingen där för att övertala Berglund att avgå.

Sätter inte det här ytter-ligare press på ”Challe”?

– Vi skulle inte göra någonting för att skada ”Challe” eller så, alla var fullt med på det, säger han.

Men ni hade ett medlemsmöte veckan innan?

– Vi har ett program som vi jobbar efter, ibland är det så att det faller in lite konstigt för utomstående. Det är det tredje mötet sedan sommaren.

Men för vd:n Lars Steenberg var det stundande mötet okänt när Sportbladet ringde bara en timme innan.

Dagen efter mötet förlorade Djurgården mot BIK Karlskoga.

Och på fredag, vid lunchtid, kom det inte helt oväntade beskedet: Challe Berglund avgår som tränare. Han ersätts av Tony Zabel, 41.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR

Populära bildspel via Shootitlive