Aftonbladet
Dagens namn: Georg, Göran
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Dif bjuder fansen på inträdet i kväll

Mot fullsatt Hovet igen: "Jag tror inte att det hade varit fullsatt annars"

Senaste tidens framgångar gör att Djurgården bjuder sina fans på entrén till Hovet.   Senaste tidens framgångar gör att Djurgården bjuder sina fans på entrén till Hovet. Foto: BILDBYRÅN

Djurgården är riktigt hett just nu och publiken strömmar till Hovet. Då bjuder klubbens sponsorer supportrarna på biljetterna.

– Intresset har varit jättestort, säger Djurgårdens evenemangsansvarige Jesper Björck.

62 stycken företag betalar en krona per åskådare som kommer till matchen. Med andra ord får Djurgården 62 kronor per biljett, betydligt lägre än vad man tar betalt i vanliga fall.

Supportrarna har sedan den 11 december haft möjlighet att förboka sina biljetter för en administrationsavgift på 25 kronor, och i kväll kan man hämta biljetterna helt gratis i dörren. Och det lutar mot att Hovet blir fullsatt igen.

– Ja, det räknar jag hårt med. Vi har 400 biljetter kvar att dela ut på plats plus eventuella återbud. Intresset har varit jättestort, säger Djurgårdens evenemangsansvarige Jesper Björck.

"Inte samma tryck"

Björck gläds också över att klubben kommer att gå över den budgeterade intäkten för matchen i kväll. En hemmamatch mot Örebro budgeteras inte alltför optimistiskt.

– Det är inte samma tryck när man möter Örebro som när man möter Leksand, säger Björck.

Men frågan är om inte Djurgården hade kunnat ta fullt betalt och gå över den budgeterade intäkten än mer. I senaste hemmamatchen mot Karlskoga var Hovet utsålt men Björck tvivlar på att det hade hänt i kväll igen.

– Då (mot Karlskoga) var det JK-dagen (Järnkaminernas dag) som gjorde att det var mycket folk på den matchen. Jag tror inte att det hade varit fullsatt i kväll, säger Björck.

Gått bra sportsligt

Hade klubben tjänat mer pengar om ni sålt biljetterna själva?

– Nej, många av biljetterna är ju redan sålda som säsongskort.

Björck passar dock på att skjuta in en liten gardering.

– Nu har det varit positivt sportsligt så man kan inte veta säkert vad det hade inneburit. Hade vi haft fullsatt med full betalning så hade det blivit annorlunda.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive