Globen ger klirr för Djurgården

...men de längtar redan hem till Hovet

1 av 2
HOCKEY

Djurgården flyttar till Globen för mötet mot Leksand.

En vinstaffär för klubben. Men spelarna är glada att det bara är ett fåtal matcher.

– Ett fullsatt Hovet är svårslaget, säger Philip Holm.

Senast Djurgården spelade en match på Globen var i februari 2012. Då slutade det med derbyförlust 1-4 mot AIK. I kväll är det Leksand som kommer på besök.

Under tisdagseftermiddagen var över 12 000 biljetter sålda, trots att Leksand inte arrangerat någon form av supporterresa till dagens match.

– Klart det är en bra hockeysiffra men vi hoppas alltid att vi ska sälja ut alla matcher, det är en vision. Jag skulle säga att jag är nöjd men inte mätt, säger Djurgårdens publikansvarige Jesper Björck.

Tjänar på fullsatt Globen

Spel i en fullsatt, eller nästan fullsatt, Globen innebär också bra intäkter.

– Det är bra ekonomiskt men är det betydligt högre kostnader också. Men det ger ett mervärde både publikmässigt och ekonomiskt om vi kan fylla Globen, säger Jesper Björck.

Men även om det klirrar till i kassan är de flesta spelarna och fansen nöjda med att Globen bara är bokad tre gånger den här säsongen (två mellandagsmatcher mot Leksand och Brynäs också).

– Hovet är vår hemmarink och ett fullsatt Hovet är svårslaget. Det är kul att någon gång i bland att spela på Globen men Hovet är lite extra, säger Philip Holm som är den enda av dagens Dif-spelare som var med senast laget spelade i Globen.

– Hovet är vår borg och jag tror det ger oss sportsliga fördelar att spela där, säger Järnkaminernas vice ordförande Viktor Adolfsson.

"Behöver vara kaxigare"

Michael Holmqvist är en av Dif-spelarna som faktiskt föredrar Globen.

– Är Globen fullsatt på Globen så är det klart man väljer Globen, säger han.

Han hoppas att publiken kan få laget att inleda matchen bättre än senast mot Linköping.

– Vi behöver vara lite kaxigare från start. Vi känner oss för lite för mycket. Får vi med oss den känslan att vi inte behöver ha så mycket respekt så är vi inte sämre än något annat lag, säger han.