Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tjatade sig till spel – gjorde tre poäng

ÄNGELHOLM. I tisdags föll han med Juniorkronorna i bronsmatchen i JVM. Sen kom Andreas Englund hem till Stockholm och fick tjata sig till speltid i Djurgården – och under torsdagen gjorde han succé mot Rögle.

– Tur att jag fick spela, säger backtalangen.

I tisdags avslutade Sverige JVM med en svidande 3–8-förlust mot USA i bronsmatchen. Under onsdagen kom lagkaptenen Andreas Englund hem till Stockholm – och under torsdagen fanns han med i Djurgårdens SHL-lag i bortamötet mot Rögle i Lindab Arena.

Succé? Minst sagt. Djurgården vann med 5–3 och Englund gjorde ett mål och två assist. Tidigare under säsongen hade han bara gjort en poäng i SHL.

– Jätteskönt. Det hör inte till vanligheterna att jag gör mycket poäng. Det studsade rätt för mig, och lagkamraterna gjorde det bra, säger den 19-årige backen. LÄS OCKSÅ Dansk utbytt efter mardrömsstarten

”Det är snälla”

Men Djurgårdens tränarstab hade egentligen planer på att vila Englund mot Rögle. Englund ska dock ha tjatat sig in i laget, blev uppsatt som extraback i laguppställningen och fick spela flitigt.

– De är snälla att de låter mig spela. Tur det, säger Englund och ler.

Hur gick snacket med tränarna?

– Vi kom överens om att jag skulle få spela. Det var tur det.

Skulle ha spelat mindre

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi hävdar att Englund hela tiden var aktuell för en plats i Djurgårdens trupp mot Rögle, men bekräftar att backtalangen egentligen skulle ha spelat mindre än vad han gjorde.

– Vi hade förberett oss på att inte matcha honom så hårt med tanke på att han haft en tuff turnering. Men vi såg inga trötthetstecken. Han såg väldigt pigg och fräsch ut, säger Särkijärvi och fortsätter:

– Vi har ett par backar skadade, så vi kände oss tvungna att ha med honom i laget. Där fanns inget att fundera på. Och han är så pass duktig, han är viktig för vårt lag.

Är du överraskad över hur han presterar bara två dagar efter att JVM slutade?

– Njae. Men det är klart att komma från ett JVM där det var tufft i slutet kan göra att man inte är så stärkt mentalt. Men han visar att han har bra ledaregenskaper och är en mycket bra hockeyspelare som tävlar på mycket hög nivå, säger Särkijärvi.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet