Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Han tar över efter Särkijärvi i Dif

Hämtar ersättaren från SHL-rivalen

Frölundas assisterande tränare Robert Ohlsson väntas byta till Djurgårdsbåset nästa säsong.   Frölundas assisterande tränare Robert Ohlsson väntas byta till Djurgårdsbåset nästa säsong. Foto: BILDBYRÅN

Djurgården bryter kontraktet med Hans Särkijärvi.

Enligt Sportbladets uppgifter är det redan klart med en ersättare:

Frölundas Robert Ohlsson, 41, tar över som huvudtränare från och med nästa säsong.

– Han har gjort det fantastiskt bra i Frölunda. Ett spännande och intressant namn för Djurgården Hockey, säger sportchefen Joakim Eriksson.

LÄS OCKSÅ PLUS Så tjänar bossarna i SHL-klubbarna  

Hans Särkijärvi, 58, tog upp Djurgården i SHL, 2014. Några månader tidigare hade han tagit över efter sparkade Tony Zabel. Efter avancemanget skrev han på ett treårskontrakt med klubben. Men det får han inte fullfölja.

I dag har klubben offentliggjort att Särkijärvi inte blir kvar.

Djurgårdens ledning, med sportcheferna Joakim Eriksson och Thomas Johansson i spetsen, vill förändra ledarstaben till nästa säsong.

Den största förändringen är på huvudtränarposten.

Nyman och Håkanson blir kvar

Enligt Sportbladets uppgifter har det sedan en tid varit klart att Frölundas assisterande tränare Robert Ohlsson tar över Djurgården.

Ohlsson har en bakgrund som juniortränare i klubben.

När Sportbladet pratade med Joakim Eriksson förra veckan ville han inte bekräfta att Ohlsson tar över, men sa så här om Frölundatränaren:

– En tränare som är från Stockholm och har varit i vår organisation tidigare. Tillsammans med Roger (Rönnberg) har han gjort det fantastiskt bra i Frölunda. Ett spännande och intressant namn för Djurgården Hockey i framtiden.

Kan mötas i slutspelet

Från Frölundas håll är det locket på:

– Jag kan egentligen inte säga så mycket mer om det. Robert har inte skrivit på något kontrakt med oss. Sedan om det är en massa rykten om Djurgården, det får Djurgården kommentera, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Situationen är minsta sagt känslig. Djurgården kämpar just nu för att nå en direktplats till slutspelet. Där kan klubben ställas mot just Frölunda.

Nuvarande backcoachen Stefan Nyman har kontrakt och blir kvar i Djurgården nästa säsong. Även den andra assisterande tränaren, Mikael Håkanson, har nyligen förlängt sitt kontrakt, precis som målvaktstränaren Jan Öhman. LÄS OCKSÅ PLUS Abrahamsson: Det här behöver DITT lag

Djurgårdens IF Hockey Joakim Eriksson Hans Särkijärvi
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet