Aftonbladet
Dagens namn: Georg, Göran
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Dick Axelsson klar för Frölunda

Efter alla turer – känsliga övergången officiell

Dick Axelsson.   Dick Axelsson. Foto: BILDBYRÅN

Dick Axelsson, 25, var ytterst nära att skriva på för Frölunda förra veckan, men styrelsen gick in i sista stund och stoppade den kontroversiella affären.

Nu har klubben gjort en kovändning och efter Sportbladets avslöjande bekräftade klubben övergången på måndag eftermiddag.

– Frölunda känns väldigt rätt just nu, säger Axelsson.

Sportbladet skrev förra veckan att Dick Axelsson var så gott som klar för Frölunda. Men klubben var snabba med att dementera uppgifterna.

Anledningen var att styrelsen inte var bekväm med den uppståndelse som övergången skulle skapa, och styrelsen gick  över sportchefen Kent Johansson med sitt beslut.

Nu ändrar sig klubben och Axelsson presenterades, som Sportbladet avslöjade, klockan 14.00 på måndagen.

Axelsson har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Jag har haft flera snack med Kenta och det känns verkligen bra, lite som en nystart för mig, säger Axelsson till Frölundas hemsida.

Axelsson har tidigare vunnit två SM-guld med Färjestad.

– Jag är väldigt medveten om att det kommer krävas mer än talang för att fortsätta utvecklas. Det krävs hårt arbete från min sida. Med Frölundas klubbmärke på bröstet känner jag mig redo för den utmaningen.

Överraskande utveckling

Frölundas sportchef Kent Johansson anser att Axelsson bidrar med något som har saknats i lagbygget.

– Vårt kollektiv behöver kryddas med kreativitet. Dick har visat att han har den egenskapen. Med Dick i truppen får vi den kreativitet vi söker.

Att Dick Axelsson blir klar för Frölunda är en överraskande utveckling – enligt Värmlands Folkblad var han i högsta grad aktuell för Färjestad så sent som i söndags, och klubben berättade under måndagen för Sportbladet att de hade haft kontakt och var intresserade.

Inför förra säsongen skrev Axelsson på ett ettårskontrakt med Modo, men efter flera skador och ojämn form valde Örnsköldsvik-klubben att inte förlänga kontraktet.

Förra säsongen stod han för nio mål och elva assist på 36 matcher i elitserien.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive