Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Trögstartat Färjestad vände och vann

KARLSTAD. Varannan match seger, varannan match förlust.

Där har ni Färjestads märkliga svit – som nu är uppe i nio matcher.

– Det är som att vi blir rädda för att förlora. Det är jätteviktigt att få några segrar i rad nu, säger John Persson.

Det hade nästan räckt med att kolla de senaste matcherna för att se om Färjestad skulle vinna eller förlora mot Växjö. Under tisdagen tog Färjestad en viktig trepoängare på hemmaplan efter 4-1 mot Växjö. Det betyder också att den märkliga varannan match-sviten - på nio omgångar - är intakt. Ett mönster som är förbryllande för Färjestad.

– Det är som att vi blir rädda för att förlora och att vi blir nervösa när vi spelar hemmamatch och vi får in ett mål bakåt. Mot Växjö så gick vi bara ut och körde, och det är så vi ska spela, säger John Persson och betonar:

– Det är jätteviktigt att vi får några segrar i rad nu.

”Är det som det handlar om”

Tränaren Tommy Samuelsson är inne på samma spår. Men han har också stenkoll på vad som är anledning till varannan match-dilemmat.

– Måleffektiviteten. Det är det som det handlar om. Försvarsmässigt har vi spelat bra, bortsett från matchen mot Frölunda på hemmaplan, men det vi inte har lyckats med är att addera målen. Mot Växjö jobbade vi stenhårt och då fick vi också utdelning.

Hur mycket har du funderat på er varannandagshockey?

– Det är så tajt serie och får man inte produktionen på tre-fyra mål per match, då blir det svårt att få med sig trepoängarna. Det är jätteviktigt att man som grupp känner att man tar ett steg framåt hela tiden. Nu har vi två bortamatcher så nu ska vi få upp det här.

”Man blir orolig”

Hur stor vikt har du lagt vid denna problematik?

– Man lägger ganska stor vikt vid det eftersom att målproduktionen är för dålig vid vissa tillfällen, eller rättare sagt varannan gång som det ser ut nu. Då blir man lite orolig. Men vi tjatar om det och tränar på det. Ett beteende ändrar man inte över en natt utan över en tid, säger Samuelsson.

Noterbart är att förbundskaptenen Pär Mårts fanns på plats i Löfbergs Arena under kvällen. På måndag tar han ut sin landslagstrupp till Tre kronor-matcherna i februari.

Färjestad BK HV 71
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet