Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

17-åringen får kritik: ”Hör inte hemma här”

Niklas Wikegård menar att Oskar Steen filmar

Oskar Steen gjorde sin femte poäng på tolv matcher.

Men samtidigt riktas skarp kritik mot 17-åringen.

– En supertalang och jätteduktig spelare – men vad fan, lägg av, säger Niklas Wikegård i C More och pekar på en misstänkt filmning.

– Jag måste markera och tala om för honom, säger egna tränaren.

Matchen hade hunnit halvvägs när publiken i Kinnarps Arena blev rasande över HV-spelaren Lias Anderssons slashingutvisning.

Lika rasande var Niklas Wikegård.

Samtliga menade att Färjestads stortalang, Oskar Steen, filmade i samma situation och 17-åringen får kritik av C More-experten.

"Hör inte hemma"

– Att förstärka situationer, över huvud taget att göra saker som jag tycker är fusk, hör inte hemma i vår sport, säger Wikegård.

– En supertalang och jätteduktig spelare – men vad fan, lägg av, fortsätter han.

Efter matchen fick också Färjestadstränaren Tommy Samuelsson se situationen och fördömer sin talangs agerande. SE OCKSÅ TV: Situationen som väcker ilska

Gjorde en assist

– Det där är något som givetvis inte ska vara där ute. De som hjälper oss, och är en stor del av verksamheten, gör vi svårt för. Då måste jag som fullt ansvarig för mitt lag se till att vi inte gör det. Jag måste markera och tala om för honom att stå på benen, säger Samuelsson i C More.

Steen fick en assistpoäng vid 1–3-reduceringen – hans femte poäng på tolv SHL-framträdanden – men Färjestad förlorade matchen med 2–3.

Niklas Wikegård HV 71 C More Färjestad BK
Wikegård var kritisk mot Steens förstärkning - och fick medhåll från FBK-tränaren.   Wikegård var kritisk mot Steens förstärkning - och fick medhåll från FBK-tränaren. Foto: C MORE
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet