Kallio slåss för sin framtid i Frölunda

Kallio kämpar för nytt kontrakt.
Kallio kämpar för nytt kontrakt.Foto: bildbyrån
HOCKEY

Frölunda ska rensa i truppen efter säsongen. Och nu spelar Tomi Kallio, 33, för sin framtid.

– Jag försöker kämpa ännu mer. Det är mitt sätt att visa att jag vill vara kvar, säger han.

Redan den 20 november avslöjade Sportbladet att Frölunda nästa säsong kommer att dra åt svångremmen rejält.

Vikande publiksiffror i kombination med en allt för dyr spelartrupp är huvudorsakerna. Något som kommer att få stora konsekvenser för spelartruppen.

– Vi får gå hårt åt de avtal som går ut och kontrakt med eventuella optioner, som innebär att vi kan lösa dem efter säsongen, berättade klubbdirektör Mats Ahdrian då.

Utnyttjar klausul

Förste spelare att känna av det tuffare klimatet är forwardsstjärnan Tomi Kallio.

I början av förra veckan fick Kallio besked att klubben utnyttjar den klausul som innebär att Kallios fyraårskontrakt kan sägas upp den här säsongen. Två år i förtid.

– Jag hade bra snack med Mats (Ahdrian) och ”Kenta” (Johansson, tränare), och kan inte säga att jag känner mig ifrågasatt. Mer att jag försöker använda beskedet som energi, säger Kallio.

Fortfarande är chanserna stora att Kallio ändå blir kvar i Göteborg.

– Jag försöker kämpa ännu mer. I bland kan det bli lite för mycket, men det är mitt sätt att visa att jag vill vara kvar.

Tomi Kallio var en av Frölundas piggaste spelare i segermatchen mot AIK.

– Det enda jag kan påverka är att spela så bra som möjligt, sedan är det upp till klubben att bestämma om jag får vara kvar.

FAKTA

Frölundaspelare med utgående kontrakt

Johan Holmqvist, Joakim Lundström, Oscar Hedman, Ville Mäntymaa, Pavel Skrbek, Henrik Tömmernes, Tobias Viklund, Niklas Andersson, Riku Hahl, Tomi Kallio, Andreas Karlsson, Nicklas Lasu, Jesper Mattsson.