Experternas dom: Ni bommar slutspel

...och för er blir det kvalserien, Frölunda

Frölunda får kämpa för sin elitserie-överlevnad i kvalserien, tror Sportbladets experter.
Frölunda får kämpa för sin elitserie-överlevnad i kvalserien, tror Sportbladets experter.Foto: Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Domen är tydlig.

Sportbladets expertrio ger raka besked – Frölundas fiasko blir totalt och laget hamnar i kvalserien.

– Det är inget man skrattar åt, säger Joel Lundqvist.

Sportbladets hockeyexperter har fått tippa de återstående fem omgångarna i elitserien och den sluttabell som då uppstår.

I alla av dem hamnar Frölunda på någon av de två sista platserna vilket innebär att de får spela matcherna ingen vill spela – i kvalserien.

– Vad ska jag svara på det? Experterna brukar ju alltid ha rätt så... Nä, skämt åsido. Vi fokuserar på vårt, sen får andra tycka vad de vill, säger

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist som inte blir förvånad över domen.

– Vi har tuffa matcher kvar, det har väl alla i för sig, men det känns inte så konstigt att de tycker så. Men vi tror verkligen att vi ska fixa det här och det ska vi göra.

Hur går snacket inom laget när det, som i ert fall, skrivits om kris mer eller mindre hela säsongen?

– Det är klart, en del läser man och hör, man träffar folk och så, så det blir mycket tugg, det är ju så. Det är oundvikligt men man får ändå fokusera på sitt.

Vad säger ni om det experterna skriver och säger?

– Skrattar gör man ju inte, man inser läget, självklart. Alla vill ju spela så bra man kan och det gäller att fokusera på sin egen insats och hjälpa laget så bra som möjligt.

För Frölunda, och många andra lag, spelas nu mer eller mindre varje match med kniven på strupen. Men mellan matcherna handlar det mycket om att hitta andra sätt att slappna av.

Tar hjälp – av sin dotter

Där tar Lundqvist hjälp av sin snart treåriga dotter Wilma.

– Just att komma ned i varv emellan och tänka på annat, det är bra att samla ny energi. Familjen är viktig i det.

Hur påverkas det sociala livet av pressen?

– Man påminns ofta, träffar folk och vänner, det snackas mycket hockey. Men barn har något speciellt, de är lika glada för det. Jag känner att det har blivit skillnad sedan man fått barn själv, det är lättare att koppla bort när man väl är hemma, mot var det var förr. Du snurrar på, på något sätt, det går inte att sitta och deppa för det, utan det är en ny dag liksom.

Experternas dom säger dock att det är mörka dagar som väntar.

Med eller utan vapnet Wilma.

FAKTA

SPORTBLADETS EXPERT-TRIO TYCKER TILL – SÅ SLUTAR ELITSERIEN 2010/2011

TOMAS ROS

Ja, det här blir en rysare. Och ödesmatcherna växer på rad; som Timrå–AIK och Modo-Södertälje på lördag. Troligtvis avgörs de båda streckstriderna på lördag. Jag tippar att AIK blir den stora vinnaren och tar sig till slutspel, som förste nykomling sedan Leksand gjorde den bedriften 2003.

Lagen till kvalserien: Södertälje och Frölunda

Vinner serien 10/11: Skellefteå

MATS WENNERHOLM

Jag har tippat match för match, omgång för omgång utan en tanke på en sluttabell. Allt jag vet är att det blir en makalös slutstrid om den sista slutspelsplatsen – och vilka två lag som tvingas kvala. Men det känns som det är lite fördel Timrå som tar sista slutspelsplatsen enligt mitt tips och lite uppförsbacke för både Frölunda och Södertälje – som jag tror får kvala.

Vinner serien 10/11: HV71

HANS ABRAHAMSSON

Modo har ju svikit i två raka slutspelsstrider och trots fyra poäng upp till Timrå tippar jag ändå att Modo slutar åtta. Idiotiskt? Ja, kanske, men någonting säger mig att laget grejar det. Frölunda har jag tappat allt hopp om och laget har dessutom ett stentufft program kvar.

Vilket lag som följer göteborgarna till kvalserien känns nästan omöjligt att tippa. Jag har sagt AIK tidigare och håller fast vi det.

Vinner serien 10/11: HV71