Aftonbladet
Dagens namn: Georg, Göran
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Frölundas krav på Dick

Nu vill klubben tvätta bort Axelssons stämpel: ’Det krävs mer än bara talang’

Dick Axelsson har beskrivits som lat och loj – något Frölunda tänker ändra på.

Under ett möte med klubbdirektör Anderz Larqvist och tränare Kent Johansson fick 25-åringen veta vad Göteborgsklubben begär av honom.

– Jag är väldigt medveten om att det krävs mer än talang för att fortsätta utvecklas, säger Axelsson.

I torsdags gick Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist ut och kraftfullt dementerade att Dick Axelsson skulle vara klar för klubben. I går kom kovändningen: 25-åringen presenterades som Frölundas senaste nyförvärv.

– Det var en mängd olika parametrar som spelade roll, både rent kontraktuella och förutsättningarna för att få en spelare att passa in i laget. Vi började titta på det ur en annan vinkel och då väcktes det hela till liv igen, säger Larqvist.

Ställdes mot väggen

Dick Axelsson har fått en stämpel på sig som lat och loj i vissa lägen. Sportbladet skrev tidigare i år om att Modos lagkapten Ole-Kristian Tollefsen ställde Dick Axelsson mot väggen och krävde en attitydförändring.

För en och en halv vecka sedan åkte Axelsson till Göteborg för ett möte med klubbdirektör Larqvist och tränaren Kent Johansson.

– Vi ville lära känna Dick och framföra vad vi var ute efter. Ett klämma och känna-möte skulle man kunna säga, säger Larqvist.

”En nystart för mig”

Dick Axelsson:

– Jag är väldigt medveten om att det kommer att krävas mer än talang för att fortsätta utvecklas. Det krävs hårt arbete från min sida. Jag har haft flera snack med Kenta och det känns lite som en nystart för mig, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag ska köra med min personliga tränare på Bosön under sommaren så jag kommer så bra förberedd som möjligt till återsamlingen.

”Skulle vara jättestolt”

Kent Johansson vill gärna hjälpa Axelsson att tvätta bort ”lat-stämpeln”.

– Det är upp till Dick och oss. Jag skulle vara jättestolt om vi skulle kunde vända det. Jag tror han har en outnyttjad kapacitet. Om vi stöttar och hjälper honom och han förstår att han måste jobba hårt för laget blir det här bra, säger Frölundatränaren.

 

Här är alla turer kring värvningen av Dick Axelsson

dags för dick? Dick Axelsson har hela tiden haft talangen med inte tagit det där sista steget. Nu hoppas Frölunda att man ska få ut det där lilla extra ut honom.   dags för dick? Dick Axelsson har hela tiden haft talangen med inte tagit det där sista steget. Nu hoppas Frölunda att man ska få ut det där lilla extra ut honom.

Början av maj: Första kontakten tas. ”Vi hörde oss för lite löst bara, men då var det inte aktuellt för Dick att välja någon klubb”, säger tränaren Kent Johansson.

6 juni: Mika Pyörälä deklarerar att han lämnar Frölunda.

8 juni: Fredrik Pettersson går till KHL. ”När vi tappade några forwards behövde vi ge oss ut på spelarmarknaden och det blev aktuellt med Dick igen”, säger Johansson.

I mitten av juni: Kent Johansson och Anderz Larqvist träffar Axelsson i Göteborg: ”Vi hade ett bra snack”, säger Johansson.

I torsdags: Värmlands Folkblad skriver att Axelsson är klar för Frölunda. Något klubben senare dementerar.

I söndags: Kovändningen. ”Vi kontaktade Dicks agent (Lars Cederström) under dagen”, säger klubbdirektören Anderz Larqvist.

I går: Dick Axelsson presenteras som Frölundas senaste nyförvärv.

”Vi är övertygade om att det är en bra värvning”, säger Larqvist.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive