Aftonbladet
Dagens namn: Justus, Justina
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Hudacek hjälte när förlustsvit bröts

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Timrå IK - Frölunda HC 0-1

Omgång 27 Timrå IK - Frölunda HC 0-1 (0-1,0-0,0-0). 4203 såg matchen i E.ON Arena

Den slovakiske målvakten Julius Hudacek var den store hjälten när Frölunda bröt förlustsviten och besegrade Timrå med 1–0.

– Det var en väldigt viktig match för oss efter tre raka förluster och eftersom Timrå ligger nära oss i tabellen. Vi behövde de här poängen, säger målvakten.

Hudacek klappas om efter segern.   Hudacek klappas om efter segern. Foto: C MORE

Såväl Timrå som Frölunda hade tre raka förluster bakom sig inför tisdagskvällens match i Timrå. Det märktes också att det var två formsvaga lag som var i aktion – slarvigt passningsspel och många misstag i såväl försvarsspelet som i jobbet i offensiv zon.

Målvaktsspelet av Joakim Lundström och Julius Hudacek höll dock bästa klass. Timråmålvakten Joakim Lundström kunde dock inte göra mycket åt Magnus Kahnbergs 1–0-fullträff i första perioden. Kahnberg stod helt fri framför Timråmålet när Joel Lundqvist sparkade fram pucken till honom – Kahnberg nöp till direkt och Frölundaforwardens fjärde mål för säsongen var ett faktum.

– Det var den så kallade ketchupeffekten vad gäller målskyttet, haha. Nej, men vi  gjorde ett mål mer än dem och jag nöjd att vi lyckas ro hem det här, säger Frölundatränaren Kenta Johansson.

Julius Hudacek var matchens i särklass bäste spelare.

Timrå nära kvalplats

Den slovakiske burväktaren sattes på massor av svåra prov, men motade allt när han höll nollan för andra gången.

– Det kändes rätt bra. Jag fick några skott på mig under de första fem minuterna och då kom jag tidigt in i matchen. Ibland, som hemma mot Modo, kom det första skottet efter tolv minuter. Fram tills dess hade jag bara stått och väntat och tänkt "vafan", haha.

Timrå hade ett våldsamt tryck?

– Det är så jag gillar att ha det. Då kommer man in i matchen och in i hetluften. Jag gillar såna matcher som den här.

Lagkamraten Magnus Kahnberg var inte sen att hylla slovaken:

– Han har spelat bra väldigt länge nu. Det är härligt att han kan hjälpa oss till tre poäng och vi honom hålla nollan. Det är bara att hoppas att han fortsätter så.

Timrå som hade förhoppning om att en seger och tre poäng skulle föra laget närmare en slutspelsplats är nu farligt nära att ramla ned på en kvalplats.

Publikstödet är inte alls så bra som vi vant oss från tidigare år – nu sågs matchen av endast 4 203 åskådare – drygt 250 färre än snittet i Eon-arena den här säsongen. Nu väntar tre bortamatcher för Timrå.

TT/Sportbladet
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR

Populära bildspel via Shootitlive