Aftonbladet
Dagens namn: Justus, Justina
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL / HV71

”Jag är sjukskriven efter en operation”

HV71-tränaren berättar om frånvaron

”Jag är mycket tacksam” HV 71-tränaren Fredrik Olausson.   ”Jag är mycket tacksam” HV 71-tränaren Fredrik Olausson. Foto: JIMMY WIXTRÖM

HV71:s assisterande tränare Fredrik Olausson har inte stått i båset under hösten.

Anledningen: En operation han gjorde i augusti.

– Jag är fortsatt sjukskriven, men jag är på bättringsvägen, säger Olausson till Jnytt.se.

HV71 toppar tabellen med sina 55 poäng. I kväll spelar laget mot Luleå och precis som tidigare i får man klara sig utan den assisterande tränaren Fredrik Olausson, 46. Den förre storbacken var med under European Trophy-matcherna i slutet av augusti, men därefter har Jönköpingslaget bara coachats av Ulf Dahlén och Thomas Ljungbergh.

– Jag är sjukskriven efter en operation som jag gjorde i augusti. Operationen var planerad sedan länge och jag är fortsatt sjukskriven.Hur lång tid det tar innan jag är tillbaka kan jag inte svara på, säger Olausson till Jnytt.

”Har inte orkat prata”

Han säger dock att det går åt rätt håll.

– Jag är på bättringsvägen men har inte orkat prata så värst mycket om det. Jag tycker istället grabbarna i laget har gjort det jättebra under tiden och jag är stolt över hela gänget och ledningen, säger han.

Olausson, som har två SM-guld och en Stanley Cup-vinst på meritlistan, drabbades under 90-talet av tarmsjukdomen ulcerös kolit. Som följd av den har han genomfört två levertransplantationer.

Fredrik Olausson berättade för Sportbladet om sina sjukdomsproblem under SM-slutspelet 2010.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR

Populära bildspel via Shootitlive