Aftonbladet
Dagens namn: Urban
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL / HV71

Gjorde upp under stor kaosmatch

21-åringen sänkte 39-årige busen – hyllades stort av publiken

21-årige Emil Sylvegård mot 39-årige busen Jere Karalahti.

Efter att Luleå-HV71 förvandlats till en brottningsmatch fick Sylvegård nog, bände ner den skandalomsusade finländaren och hyllades stort av publiken.

Själva hockeymatchen vann HV71 efter en mäktig vändning och Patrik Carlssons sena avgörande i numerärt underläge.

Den var en snäll match utan varken intensitet eller känslor när Luleå tog emot HV71. I en period. Sedan urartade allt.

”Är en bra propp”

Det började drygt två minuter in i den andra akten när Axel Eidstedt satte in en rejäl propp på Luleås Johan Forsberg. Forsberg, sin precis hade släppt en puck förbi sig utan att röra den, tvingades pusta ut i båset samtidigt som publik och medspelare visade ett stort missnöje mot att förseelsen gick ostraffad förbi.

– Jag har ingen kommentar. Pucken är mellan mina ben jag är puckförare. Det har ni helt rätt i, sa Forsberg i den andra periodpausen.

29-åringen medgav att tacklingen kan ha varit regelrätt men den satte ändå tonen för resten av matchen. Efter smällen följde ett antal större gruff innan känslorna återigen rann över när Christoffer Törngren proppade Christian Yaros så hårt att Luleås 18-åring fick ledas av isen.

– Jag tycker det är en bra propp, helt klart, men i och med att han inte ser den som ska tackla så det blir ett utsatt läge och då blir den så kraftfull som den blir. Jag vet hur debatten varit, nu är han yr och groggy och leds ut. Men jag tycker det är en korrekt tackling, säger experten Arto Blomsten i C More.

Fick nog till sist

Återigen korrekt enligt expertisen – men återigen en källa till ny ilska. 07:28 in i den tredje perioden hände sedan det oundvikliga.

21-årige Emil Sylvegård och 39-årige Jere Karalahti fick nog och bestämde sig för att göra upp. Luleås Sylvegård släppte handskarna först och lyckades sedan bända ner veteranen.

Båda spelarna fick lämna isen samtidigt som publiken skanderade Sylvegårds namn.

Själva matchen då? Den avgjorde HV71:s Patrik Carlsson, med knappt två minuter kvar, på helt egen hand när han åkte sig fri i numerärt underläge och lyfte in 5-4 i bortre krysset.

– De slår en puck längs sargen som studsar till på backen. Jag försöker bara hugga på den och kräma ur mina sista krafter för att ta mig fram till mål. Det var skönt att den gick in, säger matchhjälten i C More.

Avgörandet kom efter att HV71 legat under med 2-4 bara åtta minuter tidigare.

– En bra prestation är en vinst. Allt annat är bara kvalificerat skitsnack att man gör bra prestationer, säger Luleås besvikne tränare Joakim Fagervall i C More.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet