Aftonbladet
Dagens namn: Valdemar, Volmar
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

”Tar vi bort sånt kan vi syssla med innebandy”

Leksand – och Troja – rasar mot matchstraff

Jons Knuts efter matchstraffet.   Jons Knuts efter matchstraffet. Foto: PIC-AGENCY

Målskytt efter två minuter – men sex minuter senare var det färdigspelat för Jon Knuts mot Troja-Ljungby.

Leksandsforwarden fick matchstraff för en tuff tackling på Joel Johansson.

Något som kritiseras av båda lagens tränare:

– Jag tycker jävligt synd om Jon, säger Leksands Andreas Appelgren.

– Ska vi ta bort massa sådana här grejer får vi hålla på med innebandy eller något annat där man inte får tackla, säger Trojas Patrik Ross.

Foto: PIC-AGENCY

Redan efter 24 sekunder gav Mark Hurtubise Leksand ledningen i bortamatchen mot Troja-Ljungby. Efter 1.58 utökade sedan Jon Knuts till 2-0.

För Knuts dröjde det dock inte länge innan det var färdigspelat.

Efter åtta minuter valde domaren David Bergman att ge Leksansforwarden matchstraff för en tuff tackling på Joel Johansson. Troja-backen ådrog sig en hjärnskakning och fick hjälpas av isen.

På presskonferensen efter matchen riktade Leksands tränare Andreas Appelgren kritik mot domslutet:

”Kan alltid ha fel, men...”

– Man kan alltid ta fel som domare, men grejen är att han står och tittar på situationen och tar ingen utvisning förrän vi har öppet mål. När Jon frågar linjedomaren "Vad ska jag göra, i de lägena måste man ju få tackla" säger han "Jo, men nu blev han skadad, därför får du en tvåa. Så sätt dig och ta det lugnt". Och sedan blir det en femma helt plötsligt.

Troja-Ljungbys tränare Patrik Ross fyller genom att dra en parellel från tisdagens match mot Västerås:

– Jag vet inte... vi hade samma situation här hemma mot Västerås när Viktor Amnér i princip står still och tacklar en av deras spelare. Han (Victor Backman) fick lite näsblod, spelar två byten senare och Viktor Amnér får matchstraff. Alla såg att det inte var en tackling mot huvudet. Det var en jättefin tackling.

”De vill inte råka illa ut”

– Jag tror att domarna "sejvar" sig själva lite för att inte råka illa ut. Men ska vi ta bort massa sådana här grejer får vi hålla på med innebandy eller något annat för där får man inte tackla.

Knuts fick i stället titta på när Leksand till slut vann med 5-3 och gjorde ett ryck i tabellen, som dalalaget toppar fem poäng före Bik Karlskoga.

– Jag tycker att det är tråkigt för Jon Knuts. Vi åkte klockan tio i går från Leksand och offrade hela dagen. Är här hela dagen i dag och kommer hem fem eller sex i morgon bitti, säger Appelgren och fortsätter:

– I sitt första byte gör han mål. I sitt andra byte gör han en perfekt tackling, tycker jag, där han gör det jobbet han ska göra. Vi får puck och spelar fram till öppet mål och gör 3-0 – då får inte han vara med och spela något mer.

I matchen fick även Alen Bibic och Mikael Ahlén matchstraff på grund av ett slagsmål i samband med slutsignalen för den andra perioden.

 

  Se presskonferensen här (extern länk)

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Troja/Ljungby–Leksand 3–5

Se höjdpunkter!

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive