Aftonbladet
Dagens namn: Justus, Justina
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Nyman får tuff kritik för miljonvärvningar

”Vi plockade in allt som rörde sig”

Leksands IF och usel ekonomi är en följetong.

Nu berättar ordföranden om misstagen.

– Vi plockade in allt som rörde sig, säger Bertil Daniels till hockeysverige.se.

Stefan Nyman   Stefan Nyman Foto: BILDBYRÅN

Leksand åkte ur elitserien 2006 och klassikerlaget har haft svårt att ta sig tillbaka till finrummet. En stor orsak till klubbens stora problem är ekonomin.

Senast bad klubben kommunen om borgen på 25 miljoner kronor från en privat långivare. Något som startade stor debatt i Leksand.

– Det måste till ett samarbete mellan kommunen, näringslivet och Leksands IF, annars överlever inte verksamheten här på orten, säger Bertil Daniels.

Kritisk mot Stefan Nyman

I intervjun riktar ordföranden skarp kritik mot Stefan Nyman (som under en kort period var med i klubbens elitkommitté) och agenten Thomas Sjögren.

Daniels menar att de låg bakom klubbens kortsiktiga satsning inför kvalserien 2009/2010.

– Jag kan ta spelarlönerna 2009/10 som exempel. Då hade vi värvningar på sju miljoner kring 31 januari. Inte nog med det, av de där värvningarna var det flera som vi var tvungna att lösa ut. Det är dåligt hanterat. Här får jag också givetvis ta på mig ett ansvar, men flera av värningarna kom ju fem över tolv. Det var Thomas Sjögren, Stefan Nyman och de här som man kunnat läsa om i andra klubbar även efteråt. Vi hade inte kunskapen och lyssnade inte på vilka det var utan bara körde på och i tron av att det här var kanon.

Elitlicensen inte fara

Men ordföranden Bertil Daniels lugnar fansen, även om han medger att klubben har ekonomiska problem just nu.

– Hockeyklubben mår bra i dag, laget, tränare och de som håller i sporten, det som bär upp oss i dag. Ekonomiskt har vi det jobbigt i dag, så är det.

Elitlicensen?

– Nej, det är inte där problemet ligger utan det är likviditeten och kassaflödet som inte räcker till för att täcka våra utgifter. 

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR

Populära bildspel via Shootitlive