Aftonbladet
Dagens namn: Vega
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

LIF får åtta miljoner – men det räcker inte

Klubben behöver mer pengar

Foto: BILDBYRÅN

Leksands IF får åtta miljoner kronor av kommunen.

Men det räcker inte.

– Vi pratar om en brist på tio miljoner, säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till Dalarnas Tidningar.

Kommunen kliver in och hjälper Leksands IF. Klubben får åtta miljoner kronor och kommunen höjer hyran till Leksands IF med 2,5 miljoner kronor per år.

Därmed finns det en långsiktig plan för LIF. Men kortsiktigt fattas det fortfarande pengar.

– Det är skarpt läge. Vi har matcher här framöver och det inbringar ju intäkter, men likviditeten är pressad, säger klubbdirektören Anders Doverskog till Dalarnas Tidningar.

– Vi har leverantörer som väntar på pengar. Vi för en tät dialog med dem och försöker hitta möjligheter. Det är det viktiga i det här. Att hålla dem informerade. Men, det är klart att det finns fakturor som ligger och släpar. Där försöker vi lösa delar av det efter hand, men situationen är pressad.

”Behöver pengarna i dag”

Enligt Doverskog måste pengarna in så fort som möjligt.

– Det skulle behövt rulla in pengar för längesedan. Vi behöver pengarna i dag. Det är inte något snack om något annat. Vi måste anpassa oss efter den verkligheten och vi lägger ner hundra procent i ledningen för att försöka lösa det här. Jag har ingen patentlösning, utan det krävs mod och kraft och mycket styrka och hjälp från människor och företag som tror på detta, säger han.

Fattas tio miljoner

Det saknas tio miljoner kronor och Leksands IF kommer att ha sponsormöten på onsdag och lördag.

– Vi hoppas på bra uppslutning, även om sponsormötet kom med kort varsel. Men det har handlat om att vi inte haft alla pusselbitar. Vi känner att nu har vi bilden klar för oss och nu kan vi bli konkreta och vi vet vilka pengar vi gemensamt måste skapa, säger Doverskog till Dalarnas Tidningar.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive