Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Dalasuccén – som bäddar för rysare

Daladerby i sista omgången

Foto: C MORE

Hoppet lever, Leksand!

Dalalaget körde över BIK Karlskoga med 5-1 och har nu slagläge i slutspelsserien.

Nu kan fansen börja drömma om en direkt avgörande match – mot rivalen Mora.

– Hade varit hur häftigt som helst, säger Alexander Ytterell efter matchen.

Tabellen (klicka för större version).   Tabellen (klicka för större version). Foto: C MORE

Efter en fiaskoartad inledning på säsongen 2015/16 lyckades Leksand – med nye tränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson – vända på trenden och ta sig till slutspelsserien.

Väl där fick man sämsta tänkbara start.

Man förlorade med 2-4 i ”nyckelmatchen” mot Oskarshamn och efteråt undrade experter om inte tåget hade gått.

– Det var en ruggigt tung förlust. Vi kom väldigt snett in i matchen från första start, säger backen Alexander Yterell. LÄS OCKSÅ Wennerholm: Leksand har klivit på tåget igen

Krossade gamla laget

Men icke.

På fredagen kom svaret; Leksand formligen mosade BIK Karlskoga och vann med hela 5-1 efter mål av Martin Grönberg, Alexander Ytterell, Janos Hari, Tobias Forsberg och Daniel Bertov i tur och ordning.

– Vi började lite försiktigt men när vi fick in förstamålet släppte det för hela laget. Alla fyra femmor gjorde ett gediget jobb idag. Skönt att vi kunde studsa upp så fort efter nederlaget senast, säger Ytterell.

Alexander Ytterell kom inför säsongen från just BIK Karlskoga. Där gjorde han stor succé, och den succén har han följt upp den här säsongen i Leksand.

– Jag och Robin (Jacobsson) har hittat en bra kemi. Vi kompletterar varandra väldigt bra, då han står lite mer för det defensiva och jag det offensiva.

Rivalen upp i ledning

Samtidigt förlorade Oskarshamn sin match borta mot Timrå med 3-4 vilket gör att tabellen öppnar upp sig rejält. Leksand är nu uppe på fem poäng, ett bakom IKO, som inte längre leder tabellen. Det gör nämligen Mora, som besegrade Almtuna med 3-1.

De tre nämnda lagen ser i detta nu ut att göra upp om platsen om en plats till SHL-playoff. Tre omgångar återstår. I den sista möts Leksand och Mora.

– Med vår inställning i laget ska det mycket till om vi ska förlora mot något lag.

Hur vore det att slå ut Mora i sista matchen?

– Jag tror du kan svara på den frågan själv. Det hade varit hur häftigt som helst. Men först har vi match på söndag och där ligger vårt fokus just nu, säger Alexander Ytterell.

BIK Karlskoga Leksands IF Mora IK IK Oskarshamn
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet