Musklerna ska lyfta Molinder

HOCKEY

Andreas Molinder, 23, tröttnade på doldis-stämpeln i Modo.

I Linköping ska han ta klivet ur skuggan – tack vare hårdare träning och fem kilo muskler.

– Jag skulle behöva gå upp lite till, säger han.

Andreas Molinder.
Andreas Molinder.

Andreas Molinder debuterade i elitserien som 18-åring. Samma säsong, 2005/06, öste han in poäng i Modos J20 och året därpå belönades han med en plats i JVM-truppen. Medan polarna, bland annat Nicklas Bäckström och Patric Hörnqvist, hamnade i NHL fortsatte Molinder harva på i Modos tredje- eller fjärdekedja.

– Jag kände att jag hade kört fast, jag stod och stampade. Efter förra säsongen var både jag och Modo överens om att det inte skulle bli en fortsättning. Från dag ett med Linköping har det känts rätt, säger Andreas Molinder.

Mycket beröm

Som med sitt 2–0-mål var en bidragande orsak till Linköpings seger mot Timrå. Efter matchen fick han mycket beröm av Hans Särkijärvi.

– Han har fin skridskoåkning och bra känsla. Han kommer att bli en oerhört viktig spelare för oss, framförallt när han får upp fysiken. Vi kör väldigt hårt med honom, säger Linköpingstränaren.

Fokus har legat på att gå upp i vikt.

– När jag kom till LHC vägde jag 77 kilo. Vår fystränare (Lasse Thörnholm) har kört hårt med mig i sommar. Under passen var han inte så himla omtyckt (skratt). Men nu är jag väldigt glad för att vi körde så mycket.

Har du gått upp något i vikt?

– Fem kilo. Jag skulle behöva gå upp lite till, men det får inte gå för fort. Man får ta det successivt.