Aftonbladet
Dagens namn: Anneli, Annika
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Kattens lek med råttan

LULEÅ. Luleå Hockey har haft stora problem med anfallsspelet.

Tills i går.

Då förnedrade norrbottningarna mästarna Brynäs med 8–1.

– Jag har väntat länge på det här målet, säger Luleå­backen Johan Fransson.

Åtta mål.

Under en och samma match.

Av Luleå Hockey.

Ja, ni läste rätt.

De annars målsnåla norrbottningarna körde över mästarna Brynäs med åtta olika målskyttar.

Laget har fått kritik från spelare, tränare och publik för att spela en tråkig hockey. ”Det blir inga mål”, ”publiken somnar”, och den där ”supertighta defensiven som ingen tar sig förbi”.

”Ger självförtroende”

Men i går var det omöjligt att klaga på den offensiva

effektiviteten.

– Det var fantastiskt skönt att vi äntligen fick utdelning. Vi har skapat lägen under hela säsongen men inte riktigt fått in puckarna. Det här ger oss självförtroende, säger backen Johan Fransson.

Trots att Luleå öppnade bäst var det Brynäs som tog ledningen efter tio minuter genom Jonas Nordquist, men hemmalaget kvitterade tre minuter senare genom Joonas Vihko.

– Vi har väntat på att det ska lossna och i dag händer det. Vi har jobbat hårt för att få igång offensiven. Varje dag har vi tränat och pratat om hur vi ska hitta nya ­vägar i anfallsspelet, förklarar Fransson.

Gjorde sitt första mål

Luleås assisterande tränaren Thomas ”Bulan” Berglund:

– Vi har vässat till vissa delar och det är kul för grabbarna att få den här utdelning. Brynäs hade det tufft. De slutade spela i sista perioden vilket gjorde att det kanske trillade in någon puck för mycket, säger han.

Johan Fransson gjorde sin första poäng för säsongen i senaste bortamötet mot Rögle – och i går kom det första målet – ett hårt slagskott bakom Holmqvist.

– Det har studsat emot mig poängmässigt men så är det vissa säsonger. Trots det känner jag att jag har utvecklats och spelat bra, men visst har jag har väntat länge på det här målet.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive