Pånyttfödde målskytten slog till igen

”Hade läget 200 gånger i fjol...”

HOCKEY

KARLSTAD. Två mål på två matcher för Jan Sandström.

Och ett fyra år gammalt bortaspöke som är bortskrämt.

– Förra säsongen visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta, säger Sandström.

Jan Sandström spelade förra året en hel SHL-säsong utan att få med sig ett mål. Frustrerande så klart, även om backens huvuduppgift inte är att stänka in mål. Nu har veteranen gjort två mål i de två inledande SHL-omgångarna. Samma sak gäller kollegan Per Ledin som även han blev målskytt i 3–2- segern borta mot Färjestad.

– Jag vill påstå att det handlar om tillfälligheter. Läget jag hade i dag (läs: i går) hade jag 200 gånger i fjol. Förra året tog pucken i stolpen eller i någons huvud. Lite så var det. Då visste man inte om man skulle skratta eller gråta, säger Sandström.

Segern i går var Luleås första bortaseger i Karlstad, i grundserien, på över fyra år. Senaste segern i FBK:s hemmaborg kom den 4 januari 2010.

För FBK-trion Anton Hedman, Daniel Gunnarsson och Linus Persson var gårdagens match extra speciell. Det var nämligen första gången de ställdes mot den förra klubben.

– Det är klart att det var lite speciellt men när pucken släpptes så har man fullt fokus på spelet där ute och tänker inte så mycket annat, säger Hedman.