Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Alltid bra att ha poäng till godo”

Viktiga hemmamål gav blytunga Malmöpoäng

MALMÖ. Malmö Redhawks plockar årets första trepoängare på hemmaplan mot mästarna Växjö.

En blytung seger som ger åtta poängs marginal ner till Modo under det understa strecket med åtta matcher kvar.

– Alltid bra att ha poäng till godo. Fortsätter vi att jobba så här bra ska det bli bra, säger Malmöbacken Erik Andersson.

Han sköt själv 2–0 och skapade 3–0 med en stark inbrytning och avslutning som gav returen för Nicklas Jadeland att göra sitt första mål för säsongen på.

– Vi var lite hetare att driva mot kassen. Hade bättre tryck, vi har pratat om det. Att vi måste skapa mer strul framför mål. Även mitt mål kom till så. Joey Tenute går stenhårt på kassen och öppnar upp för mig. En viktig detalj, säger Erik Andersson.

Malmö fick en drömstart. Växjöutvisning efter 40 sekunder och 1–0 i power play direkt.

– Klart att det är skönt för oss. Vi har haft strul med produktiviteten men fortsätter man att skjuta och skapa chanser kommer målen. Det känns som att vi har hittat tillbaka nu. Vi var ju bra innan vi fick många skador.

Växjö: ”Ska få för fullt”

Frånsett långtidsskadorna har Malmö igång hela truppen och då fungerar laget bättre och bättre. Växjö hade väldigt svårt att komma in med pucken under kontroll i Malmös zon och skapade få heta chanser, men det berodde mest på Malmös täta defensiv.

– Absolut. Det är vårt signum. Vårt försvarsspel. I de senaste matcherna har vi jobbat hårdare och bättre, säger Erik Andersson.

För Växjös Malmöfostrade målvakt Cristopher Nihlstorp var det första matchen i Percys arena.

– Det var kul men synd att det inte slutade roligare resultatmässigt. Vi försöker hela matchen men det vill sig inte, säger Cristopher som var väldigt bra.

Växjö hade behövt en trepoängare för att bättra på läget i jakten på en plats över översta tabellstrecket.

– Förutsättningarna är att det är 24 poäng kvar att spela om. Det är ganska mycket och vi ska gå för fullt, lovar Nihlstorp.

Malmö Redhawks
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet