Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Uppgifter: succétränaren får inte vara kvar

Tog upp och räddade kvar Malmö – men Hellkvist får inte fortsätta

Björn Hellkvist.   Björn Hellkvist. Foto: BILDBYRÅN

Han var med och tog upp Malmö och har etablerat laget i SHL.

Men enligt Sportbladets uppgifter är det klart att Björn Hellkvist, 39, inte får vara kvar i Malmö.

– Vi har fått okej från Malmö att titta på andra alternativ, säger Hellkvists agent Martin Nilsson.

SHL är inne i sitt slutskede och tränarcirkusen inför nästa säsong är i full gång. Fler klubbar kommer göra förändringar på tränarsidan. Enligt vad Sportbladet erfar är Malmö en av dem.

I våras tog Björn Hellkvist och Mats Lusth upp Malmö till SHL. Efter säsongen fick Lusth sparken och Hellkvist fick ensam hand om huvudansvaret. Efter det senaste landslagsuppehållet var Malmö länge seriens formstarkaste lag. Och redan när fyra omgångar återstod hade nykomlingen säkrat nytt SHL-kontrakt och kan börja bygget med nästa säsongs lag.

Men det ser inte ut att bli med Björn Hellkvist som tränare. Hellkvist hänvisar alla frågor till sin agent Martin Nilsson.

Missnöje i spelartruppen

– Malmö har tidigare visat intresse för att hitta en förlängning men av någon anledning har de svängt. Beskedet just nu är att de tittar på andra alternativ. Tyvärr, för Björn vill gärna fortsätta med det han och övriga ledarstaben varit med och byggt upp, säger Nilsson.

Enligt Sportbladets uppgifter har klubbledningen bestämt sig för att inte förlänga kontraktet med huvudtränaren. En anledning ska vara att missnöje i spelartruppen med Hellkvists ledarskap.

Malmös general manager Patrik Sylvegård dementera dock Sportbladets uppgifter om att det är klart att Hellkvist inte får fortsätta:

– Det stämmer inte. Vad vi har sagt är att vi ska avvakta säsongen och sedan ta ett beslut. Vi har haft en bra dialog sedan får vi se hur det landar. Björn är en kandidat att träna Malmö även nästa säsong. Men han har ett utgående kontrakt och båda parter måste komma överens om det ska bli en fortsättning, säger Sylvegård.

Kan bli två nya namn

Malmö har den senaste tiden varit aktivt på marknaden när det gäller att hitta en ny tränare efter Hellkvist. Sportbladet har tidigare skrivit om Malmös intresse för Skellefteås guldtränare Hans Wallson.

När det gäller övriga tränarstaben har Andreas Hadelöv ett utgående kontrakt, medan Jesper Mattsson har ett år kvar.

– Det enda vi egentligen vet angående tränarsidan är att Jesper blir kvar, säger Sylvegård.

SHL, Svenska hockeyligan
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet