Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Örebroikonens rörande tackbrev

Tackar från djupet av sitt hjärta

Foto: BILDBYRÅN

I veckan blev det klart att Örebroikonen Henrik Löwdahl avslutar ishockeykarriären efter att ha spenderat hela sin karriär i Örebro.
Nu tackar ”Mr.Örebro” alla som stöttat honom under hans tre decennier i klubben.

Han har varit i klubben i hela 30 år. Han har varit kapten hela vägen på Örebros resa från division I till SHL.
Efter att hans Örebro under veckan åkte ur SHL-slutspelet i åttondelsfinalen mot HV71 annonserade Henrik Löwdahl att han hade spelat sin sista hockeymatch. Efter hela 673 matcher på 18 säsonger i A-laget.

– Jag har bestämt mig, och det är ett beslut som växt fram under en längre tid. Matchen i lördags var min sista som hockeyspelare, sa Mr.Örebro till na.se då.

Nu, säger Henrik Löwdahl desto mer, och han gör det genom att ta till pennan. I ett långt brev adresserat till alla som funnits med på resan, förklarar Löwdahl sitt beslut, samtidigt som han ser tillbaka på sin långa tid i klubben och staden.

"Känner mig bortskämd"

Framförallt hyllar Örebrokaptenen lagets supportrar och det stöd som klubben haft under sin resa till svensk hockeys finrum.

"Jag känner mig bortskämd. Tänk att vi fyller Behrn Arena i stort sett i varje match. Trots motgångar har vi haft fantastiskt tryck på våra hemmamatcher. Den atmosfären har har smittat av sig på hela föreningen"  skriver han bland annat i det känslomässiga brevet.

Han avslutar med orden:

Och återigen ett stort tack från djupet av mitt hjärta, för allt stöd under alla rödvita år.

Det är alla vi tillsammans som är Örebro!

Örebro HK SHL, Svenska hockeyligan
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet