Skellefteås talang: ”Det är för dåligt”

1 av 2
HOCKEY

GÖTEBORG. Tolv insläppta mål på två matcher.

Frölunda är ingen favoritmotståndare för Skellefteå.

– Det är för dåligt. Ska vi vinna här så kan vi inte släppa in sex mål per match, det förstår ju vilken person som helst, säger Axel Holmström, 19.

Axel Holmström och målvakt Erik Hanses deppar.
Foto: TT
Axel Holmström och målvakt Erik Hanses deppar.

Den långa segersviten bröts, serieledningen förlorades och för andra matchen i rad i Göteborg fick Skellefteå släppa in sex mål.

– Det blev ett riktigt antiklimax. Jag tycker att 3-6 inte speglar matchbilden riktigt. Men de får två frilägen, det är någon studs på vår spelare, ett mål i boxplay och två i powerplay. Det är tungt att vinna i Göteborg om det händer. Frölunda är väldigt effektiva, säger Axel Holmström.

Skellefteå låg under med 0-4 och 1-5, men var ändå nära på slutet att krypa närmare (Adam Pettersson nära att göra 4-5 med två minuter kvar).

”Får se och lära”

I stället blev det ytterligare en storförlust i Scandinavium.

– Men det känns som att vi har bra lägen, men vi måste attackera lite hårdare än vad vi gör. Och så förlorade special team-matchen också. Vi gör inget mål på fyra powerplay, de gör två på två, och ett i boxplay. Vi måste vara mer effektiva där. Men vi har två hemmamatcher kvar mot Frölunda, vi får kolla på den här matchen och lära oss inför de mötena.