Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Växjö värvar – och släpper till Frölunda

Sakari Salminen, här i kamp med Oscar Lindberg, är klar för Växjö.   Sakari Salminen, här i kamp med Oscar Lindberg, är klar för Växjö. Foto: Bildbyrån

Växjö fortsätter att möblera om i truppen.

I dag presenterade man den finske OS-medaljören Sakari Salminen – samtidigt som man skeppar iväg Joey Crabb till Frölunda.

Det är inte Deadline day i hockeyvärlden (den dröjer två veckor) men det stoppar inte Växjö Lakers från att fortsätta snurra på värvningskarusellen i SHL.

För efter att först ha släppt Adam Burish och sedan värvat Ville Leino fortsätter Henrik Evertsson med en in och en ut-principen.

In kommer Sakari Salminen, 27. Den finske forwarden kommer senast ifrån Fribourg-Gottéron i schweiziska ligan där han gjort 25 poäng på 43 matcher. De två säsongerna dessförinnan har han tillbringat i KHL-laget Torpedo Nizhny Novogorod där han gjort 47 respektive 48 poäng. Salminen var också en del i det finska OS-laget som tog brons i Sotji.

”Europeisk toppklass”

– Vi tittade mycket på Salminen inför säsongen då han till slut valde NLA. Det är en mycket kreativ och skicklig spelare som framför allt i powerplay håller absolut Europeisk toppklass, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Men för att få plats med Salminens lön i budgeten så väljer klubben att släppa Joey Crabb, 32, till serieledarna Frölunda. NHL-meriterade Crabb har haft svårt att få det att lossna i Växjötröjan och efter 10 poäng (4+6) byter han nu klubb.

Adam Burish Henrik Evertsson KHL Frölunda Indians
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet