Radiotystnad mot Göteborg

Läs Niklas Jihdes krönika inför SM-finalen

SPORTBLADET

Det är nästan en pina för oss spelare att behöva gå och vänta den sista veckan innan lördagens stora händelse – SM-final i Globen. Men det är även en behaglig vecka, detta eftersom det förmodligen är den enda veckan på året som vi innebandyspelare känner oss lite viktiga.

Det jag syftar på är uppsnacket inför finalen. Plötsligt är det många som vill höra vad man tycker och tänker inför säsongens höjdpunkt.

Många frågar om jag är nervös veckan innan finalen – svaret är faktiskt nej. Det som jag känner är en enda stor förväntan. Att veta att man ska få springa in och spela en direkt avgörande match, om det finaste som går att vinna i innebandyvärlden, inför över 13 000 åskådare, framkallar bara en iver och en längtan. Men visst korsar jag mina fingrar en aning, för lite nervositet dyker allt upp ju närmare klockan tickar 15.30 på lördag.

???

Det är en ganska intressant situation för min egen del, jag vet exakt hur snacket går hos Pixbospelarna - hur de laddar upp inför den här stora matchen. Som jag skrev förra veckan på Sportbladet, blir det här den absolut roligaste och viktigaste match som jag spelat. Jag kan avslöja att det nu råder radiotystnad mellan Solna och Göteborg.

???

Vi i AIK laddar upp för finalen precis som inför en vanlig match. Enda skillnaden var att vi gick och såg AIK: s premiärmatch i allsvenskan mot Gefle. Kallt som tusan var det, men vilket tryck! Fantastiskt att se så många människor brinna för sitt lag som de dryga 23 000 gjorde på Råsunda. Kan själv intyga att det var en perfekt tändvätska för oss i den lite mindre sporten innebandy. Veckan har sedan fortsatt med genomgång av Pixbo (känns som om jag har rätt bra koll på rävarna!), hårdkörning i form av spel på träningarna för att bibehålla det tempo som vi hade mot Warberg. Vi är laddade och vi är klara.

???

På lördag stängs

alltså elitseriesäsongen 2005/2006 – En säsong som kan beskrivas som upp och ner för mig och för AIK. Jag hoppas dock på den klassiska frasen – Slutet gott, allting gott!

Guldet delas ut på lördag – ”Jihdes utmärkelser” delas ut här och nu:

Niklas Jihde (websport@aftonbladet.se)