AIK-stjärnan frias för slag mot supporter

Får skadestånd av rätten

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

AIK:s Alexander Egebrant stod åtalad vid Falu Tingsrätt för att ha slagit till en åskådare under fjolårets slutspel.

Men både domen och skadeståndsanspråket ogillades av rätten som istället ger 24-åringen rätt till skadestånd, skriver AIK Innebandy i ett pressmeddelande.

– Jag är glad över att rättvisan segrat, säger Alexander Egebrant.

AIK förlorade matchen mot Falun efter straffar i mars förra året och på väg av planen hånades Alexander Egebrant av en åskådare. Enligt den polisanmälan som upprättades ska 24-åringen ha svarat med att slå till supportern. AIK-backen åtalades men friades i dag av Falu Tingsrätt.

”En sorglig historia”

Rätten meddelar i sin dom, enligt AIK innebandy, att Egebrant handlat i nödvärn i en hotfull situation. Både åtalet och skadeståndsanspråket mot backen ogillas därför. Istället får Egebrant i sin tur skadestånd.

– Det här har varit en sorglig historia från början. Jag är glad över att rättvisan segrat, säger Alexander Egebrant i ett pressmeddelande.

”Vi ska studera domen”

AIK-spelaren stängdes av i två slutspelsmatcher av Svenska innebandyförbundet efter händelsen. Med domen i ryggen överväger AIK nu att i efterhand även pröva förbundets avstängning.

– Vi ska studera domen för att se om Alex fällts på tvivelaktiga grunder inom idrottens regelverk. I så fall är det möjligt att vi kommer ta upp frågan med Riksidrottsnämnden igen. Det är en trovärdighetsfråga för idrotten att det egna disciplinära regelverket är rättssäkert, säger sportchefen Erik Bjerlestam.