Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Difs supersvit bruten

”Väntat på plumpen…”

Emelie Lindström.   Emelie Lindström. Foto: BILDBYRÅN

Efter åtta raka segrar med full poäng bröts Djurgårdens fantastiska segersvit borta mot Falun.

Dalalaget vann med 5-4.

– Vi var lama, säger poängmaskinen Emelie Lindström.

Djurgården har inlett SSL på ett överlägset sätt och med åtta raka segrar toppar laget tabellen.

Men i den nionde matchen, borta mot Falun, kom första förlusten efter att Djurgården fallit med 5-4, och därmed är segersviten bruten.

– Vi var inte på hugget. Vi var lama. Jag vet inte varför, jag har inget bra svar på det, säger poängmaskinen och poängligatvåan Emelie Lindström som blev poänglös.

– Säsongen har varit bra för mig, men ibland vill det sig inte och idag var en sådan dag. Tidigare under säsongen har vi haft bra flyt, saker och ting har trillat på och vi har knappt tänkt på att vi varit obesegrade. Vi har väl nästan bara väntat på att den här plumpen ska komma.

Problem ekonomiskt

Inför säsongen var det stora diskussioner om föreningens ekonomiska problem, men det är inget som – bevisligen – påverkat spelet på plan.

– Det där är inget som vi brytt oss om eller fokuserat på, vi har bara påverkat det vi kan påverka och det är spelet på plan, säger Emelie Lindström.

– Den här förlusten är inget som vi gräver ner oss för heller. I år har vi många spelare som stigit fram och tagit ansvar och vi ska fortsätta leverera. Vi har bra chans att gå hela vägen.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet