Vann seriefinalen & skrämde bort spöke

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Alexander Galante Carlström sköt tre mål när Falun vann seriefinalen mot Pixbo.

Efteråt sågade han sig själv.

– Jag borde ha gjort fler mål och har inte haft någon bra säsong, säger skyttekungen.

Falun är storfavorit till att ta ett fjärde raka SM-guld den här säsongen och visade klass i seriefinalen mot Pixbo som vanns med 6-4.

– Det var en klassisk bortamatch, vi fokuserade på defensiven och att täcka skott och det lyckades vi med. Sedan var vi skapligt effektiva framåt även om vi kunde gjort fler mål, säger Alexander Galante Carlström, 26.

– Pixbo gjorde det helt okej, men vi följde vår matchplan och täckte bort det mesta som de hade. Det var en grisbortamatch.

Segern innebar också att Falun tvingade bort ett bortaspöke mot just Pixbo.

– Så länge jag har varit i Falun så har vi aldrig vunnit Wallenstamshallen efter ordinarie tid. Det var första gången, en viktig seger på det viset, menar Galante Carlström.

Nöjd? Knappast...

Forwarden själv matade in tre av målen, har gjort elva kassar på de fyra senaste matcherna och leder SSL:s skytteliga med 28 mål.

Men om han är nöjd?

Inte i närheten...

– Äh, det är som vanligt när jag gör mål, jag tycker att jag kunde ha gjort fler. Jag är nöjd med dem jag hängde dit mot Pixbo men jag hade ännu fler chanser, säger han.

– Min huvudsyssla är att göra mål, men jag tycker att säsongen har varit sådär. Det har varit för många dippar.

Du toppar skytteligan ändå?

– Jo, men jag har höga krav på mig själv. Det har inte varit någon bra höst, jag måste upp. Nu vänder serien och jag gillar när det drar ihop sig så förhoppningsvis kommer ett lyft.

”Har en bit kvar”

Falun toppar serien med sex poängs marginal (Pixbo har spelat en match mindre) men Galante Carlström menar att det finns mer att kräma ut.

– Vi har inte haft igång alla femmorna på samma gång ännu. När vi får ihop allt blir det här väldigt bra, men vi har en bit kvar.

Går det jämföra det här laget med de tidigare guldlagen?

– Det tycker jag. Vi har ett bra go och extremt många vinnarskallar. Det är grym kamp på träningarna och det tar vi med oss när vi väl kommer till match, alla vill vara med och avgöra.

FAKTA

SÖNDAGENS SSL-RESULTAT

Pixbo–Falun 4–6 (1–2, 1–2, 2–2)

Pixbo: Linus Henriksson, Joakim Fors, Martin Östholm, Jens Milesson. Falun: Alexander Galante Carlström 3, Simon Palmén, Alexander Hallén, Emil Johansson.

Publik: 650.

Helsingborg–Sirius 8–7 (4–0, 2–5, 2–2)

Helsingborg: Mika Moilanen 2, Nicklas Lidholm, Asser Jääskeläinen, Daniel Johnsson, Hampus Dargren, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson. Sirius: Dan Johansson 3, Carl Kostov–Bredberg, Mattias Jansson, Billy Nilsson, Peter Berlin.

Publik: 763.

AIK–Granlo 7–6 (2–1, 3–3, 1–2, 1–0)

AIK: Rickie Hyvärinen 2, Nicklas Hedengren, Niclas Eriksson, Patrik Hagberg, Kevin Björkström, Karl–Johan Iraeus. Granlo: Johan Samuelsson 2, Ondrej Mikes, Jonas Berglund, Andreas Lindqvist, Max Wahlgren.

Superligan damer

Falun–Karlstad 5–7 (1–2, 3–4, 1–1)

Falun: Erika Andersson 2, Elin Persson, Johanna Svarfvar, Amanda Stolpe. Karlstad: Madeleine Ellilä 2, Linnéa Wallgren 2, Lisa Rengärde, Frida Swahn, Dragana Mrksic.

Publik: 357.

Täby–Jönköping 2–4 (0–1, 1–3, 1–0)

Täby: Ranja Varli, Josefin Ulvhag. Jönköping: Ellen Svensson, Frida Ingvarsson, Viktoria Hornbrink, Ellen Åhman.

Publik: 207.

Pixbo–Huddinge 7–2 (3–0, 2–2, 2–0)

Pixbo: Isabell Krantz, Rebecca Heed Arvidsson, Caroline Böcker, Therese Landén, Julia Larsson, Linnie Ahlberg, Sara Helin. Huddinge: Gustafsson Therese, Li Jerkesten.

Publik: 215.