Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Kross av Iksu igen – utklassade mästaren

Iksus nya kross: 8-2 borta mot mästaren Kais Mora.

På mindre än en vecka har därmed förra säsongens finallag besegrats med totalt 24-5.

– Det är klart att man är nöjd, säger Josefina Eiremo.

Inom loppet av fem dagar har Iksu krossat fjolårets finallag Rönnby och Kais Mora med sammanlagda siffrorna 24-5.

– Det är klart att det är bra när du lägger fram det så... men vi tänker inte på det sättet. Vi tar en match i taget och att vinna mot både Rönnby och Kais Mora är otroligt bra av oss, men vi vill hela tiden ha mer, säger lagkaptenen Josefina Eiremo.

Precis som mot Rönnby så rivstartade Iksu mot Kais Mora och avgjorde tidigt.

Det var 4-0 efter den första perioden och 8-0 efter den andra.

– Vi spelade aggressivt över hela banan, hade högt tempo och jobbade otroligt hårt. Kais Mora är bra när de får ha bollen, men vi gav dem inte tid att ha den, säger Eiremo. LÄS OCKSÅ PLUS Så blev Iksu på nytt seriens stora gigant

”Ska inte skena iväg”

– Vi gjorde en okej match men vi kan ännu bättre. Visst är det bra att vinna med 8-2, men det finns delar i spelet som kan snäppas upp ytterligare.

Kunde ni drömma om en sådan här utklassning till?

– Det är inget man tänker på inför matcherna. Att vinna så stort är inget man förväntar sig. Men vi har bra självförtroende och tror på oss själva. Vi har riktigt roligt just nu.

Någon risk för hybris?

– Vi pratar mycket om att inte skena iväg i tankarna. Man ska njuta och vara stolt över bra insatser för det ger självförtroende, men sedan gäller det att koppla bort delar av det och ta med sig självförtroendet in i nästa match. Vi jobbar mycket med att leva här och nu.

Iksu har dominerat daminnebandyn länge och gick till final åtta gånger på nio säsonger innan klubben haft två tyngre år.

”Vi har utvecklats”

Men i år är laget tillbaka i den absoluta toppen.

– Vi har utvecklats både individuellt och som lag. Vi har bättre teknik, sätter försvaret och hela vårt spel bättre, och är tryggare överlag. Men som sagt, vi har mer att utveckla, förklarar Eiremo lyftet.

Har du spelat i en bättre upplaga av Iksu?

– Det är svårt att säga. När jag började här var vi väldigt bra och vann med stora siffror men då skiljde det mer mellan toppen och botten i serien, det är en jämnare serie idag. Det är svårt att värdera. Men vi är ett riktigt bra lag. LÄS OCKSÅ PLUS Så blev Iksu på nytt seriens stora gigant

IKSU, Idrottsklubben Studenterna i Umeå Innebandy
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet